FOLLOW US: facebook twitter

Έργα ύψους 5,5 εκατ. ευρώ στο νομό Ηλείας!

Ημερομηνία: 30-06-2022 | Συντάκτης:

Εντάχθηκαν στο «Αντώνης Τρίτσης» για τους δήμους Πύργου και Ανδραβίδας Κυλλήνης


Τρία έργα ύψους 5,5 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του υπουργείου Εσωτερικών για το νομό Ηλείας!

Πρόκειται για δύο έργα στον δήμο Πύργου, συνολικού προϋπολογισμού 4,3 εκατομμυρίων ευρώ και ένα ακόμη έργο στον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης που αγγίζει το 1,1 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα, για τον δήμο Πύργου εντάχθηκαν στο πρόγραμμα το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ() Πύργου με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)» με προϋπολογισμό 1.550.000, 00 ευρώ και το έργο «Αστικές παρεμβάσεις ανατολικής πλευράς πόλης Πύργου» με προϋπολογισμό 2.836.200,00 ευρώ.

Επίσης, για τον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης εντάχθηκε το έργο «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης» με προϋπολογισμό 1.167.758,84 ευρώ.

«Το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ έχει ως βασικό σκοπό του την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους δήμους. Μέσω του προγράμματος και των χρηματοδοτήσεων, επιτυγχάνεται η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των βασικών υποδομών των ΟΤΑ, βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και η επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, μετά και τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, εκτελούνται σημαντικές δράσεις, επενδύουμε στην τεχνολογία και ενισχύεται η ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης στις νέες απαιτήσεις. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ένταξη και άλλων έργων, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας» ανέφερε ο βουλευτής Ηλείας κ. Νικολακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος