FOLLOW US: facebook twitter

Έργα υποδομών στην ύδρευση στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 18-12-2018 | Συντάκτης:

Στην άμεση ένταξη δυο έργων ύδρευσης προχωρά ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήματα  υδροδότησης δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων στο διευρυμένο Δήμο. Στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στο μεγαλύτερό του μέρος ,το πόσιμο νερό είναι από γεωτρήσεις και το δίκτυο ύδρευσης σε πολλά σημεία του Δήμου είναι παλιό(πάνω από 20 χρόνων) ,με σωλήνες αμιάντου παλαιού τυπου.

Σκοπός των έργων  είναι ο εκσυγχρονισμός του εσωτερικού δικτύου των  οικισμών , ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία αυτών, τόσο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδατος στους κατοίκους της περιοχής, όσο και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας μέσω υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών για την αποφυγή διαρροών. Επισημαίνεται ότι με τα  έργα αυτά, το σύνολο των οικισμών θα εξυπηρετείται από το νέο δίκτυο.

Ειδικότερα με την ολοκλήρωση των έργων:

1. Εξασφαλίζεται καλής ποιότητας νερό καθώς θα χρησιμοποιηθούν σωλήνες PE τελευταίας τεχνολογίας.

2. Περιορίζονται οι απώλειες και οι διαρροές του νερού από τους κατεστραμμένους σωλήνες, οι οποίες πολλές φορές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (περίοδος μέγιστης κατανάλωσης) αποτελούν τη βασική αιτία λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα, τα δημοτικά και τοπικάδιαμερίσματα

3. Γίνεται καλύτερη διανομή του νερού με την κατασκευή των αναγκαίων φρεατίων.

4. Μειώνεται το κόστος που δαπανάται μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση ζημιών.

5. Καλύπτονται οι μελλοντικές ανάγκες των κατοίκων για χρονικό ορίζοντα ανω των 40ετών.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Μοράντ Ναμπίλ  επισήμανε ότι η δημοτική αρχή,  καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να επιλύσει τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα του Δήμου. «Το νερό δεν είναι μόνο πηγή ζωής, αλλά και δείγμα πολιτισμού. Επενδύουμε σε βασικές υποδομές στο Δήμο μας με γνώμονα την ποιότητα ζωής του δημότη. Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας λύνεται  με την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα της δουλειάς μας».

Αναλυτικά οι προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν  είναι οι εξής:

Α. «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

(Δ.Κ. Βάρδας – Τ.Κ. Νησίου)», Προϋπολογισμού  : 825.000,00 €

Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020

Δράσεις εκσυγχρονισμού δικτύου ύδρευσης

B. Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης της Δ.Κ Κάστρου, και των Τ.Κ Μέλισσας, Τ.K Μπορσίου, Τ.Κ Νεάπολης, Τ.Κ Κουρτεσίου,T.K Αετορράχη (Δάφνη)  και Τ.Κ Ψαρίου Προϋπολογισμού  : 005.000,00 € Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» Άξονας Προτεραιότητας βελτίωσης υποδομών του δικτύου ύδρευσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος