FOLLOW US: facebook twitter

Έργα αστικής αναζωογόνησης στο κέντρο του Πύργου

Ημερομηνία: 26-05-2022 | Συντάκτης:

Ένα βήμα πριν την ένταξη στο Πράσινο Ταμείο τα έργα ανάπλασης πέριξ της Αγίας Κυριακής

  • Τι εργασίες περιλαμβάνει η μελέτη

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Ένα βήμα πριν την ένταξη, βρίσκεται η πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Πύργος προς χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο του έργου «Αστική αναζωογόνηση κεντρικού πολεοδομικού ιστού πόλης Πύργου» που άφορά την σύνδεση των χώρων πέριξ του Ιερού Ναού της Αγ. Κυριακής, με τον χώρο της κεντρικής πλατείας της πόλης καθώς και η ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής ώστε να ικανοποιεί τις καλαισθητικές και περιβαλλοντικές ανάγκες των κατοίκων του Πύργου αλλά και των περαστικών. Ένα έργο, προϋπολογισμού 977.500 ευρώ που θα καλυφθεί από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου” και από ιδίους πόρους, και που η υλοποίηση του θα συμβάλλει στην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου, έτσι ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και από άλλες περιοχές.

“Η συγκεκριμένη ανάπλαση συμπληρώνει ένα σύνολο αναπλάσεων που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στο ιστορικό κέντρο της πόλης έχοντας ως βασικά σημεία αναφοράς το διατηρητέο μνημείο του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής και την κεντρική πλατεία του Πύργου. Οι αναπλάσεις αυτές, στις οδούς Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, 28ης Οκτωβρίου και Αγίας Κυριακής είναι ενταγμένες σε μια σύγχρονη φιλοσοφία που οδηγεί σε πόλεις φιλικές προς τον πολίτη και με σεβασμό στο περιβάλλον και την αισθητική” σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος προσθέτοντας πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η απάντηση από το Πράσινο Ταμείο για την ένταξη του έργου.


Τι περιλαμβάνει η μελέτη

Η μελέτη αφορά την ανάπλαση συμπλέγματος οδών και συγκεκριμένα:
Την οδό Σπετσών(από την συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών, έως την συμβολή της με την οδό Μπιζανίου), Tμήμα της οδού Μπιζανίου (από την συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την συμβολή της με την της οδό Αγ. Κυριακής χώρο έμπροσθεν Ι.Ν. Αγ. Κυριακής), Τμήμα της οδού Αγ. Κυριακής (από την συμβολή της με την οδό Μαθιού έως την συμβολή της με την οδό Αδ. Κοραή), Την οδό Μαθιού (από την συμβολή της με την οδό Αγ. Κυριακής έως την συμβολή της με την οδό Παπασταθοπούλου), Την οδό Παπασταθόπουλου(από την συμβολή της με την οδό Μαθιού έως το τέρμα της οδού), Τμήμα της οδού Διάκου(από την συμβολή της με την οδό Παπασταθοπούλου έως την συμβολή της με την οδό Αδ. Κοραή)., καθώς και την οδό Αδ. Κοραή (από την συμβολή της με την οδό Αγ. Χαραλάμπους έως την συμβολή της με το πεζόδρομο επί της οδού Λετρίνων).

Επίσης, η μελέτη περιλαμβάνει την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, καθώς και εργασίες πρασίνου που αφορούν την φύτευση δεντρυλλίων (Ακακίας Κων/λεως) και καλλωπιστικών θάμνων και ποωδών φυτών στα υπό κατασκευή παρτέρια.

Στις οδούς ανάπλασης μεταξύ άλλων θα γίνει καθαίρεση των υφιστάμενων και μη πεζοδρομίων και κατασκευή εκ νέου εκατέρωθεν των οδών, διαμορφωση ραμπών ΑμεΑ, Διαμόρφωση της διατομής των οδών σε ήπιας κυκλοφορίας πλην της οδού Σπετσών (καθέτου της οδού Μπιζανίου) που προβλέπεται ως πεζόδρομος και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τύπου led.

Το οδόστρωμα των οδών Μπιζανίου, Αγ. Κυριακής, τμήμα της οδού Μαθιού (από οδό Αγ. Κυριακής έως οδό Αδ. Κοραή) και τμημάτων της οδού Αδ. Κοραή (από οδό Αγ. Χαραλάμπους έως οδό Διάκου & από πεζόδρομο οδού Λετρίνων έως οδό Αγ. Κυριακής), θα επιστρωθεί με κυβόλιθο. Τμήμα οδοστρώματος επί της οδού Αδ. Κοραή (στην συμβολή των οδών Διάκου και Αγ. Κυριακή), στο σύνολό της η οδός Παπασταθοπούλου, καθώς και τμήμα της οδού Μαθιού (από οδό Αδ. Κοραή έως οδό Παπασταθοπούλου), θα επιστρωθεί με υδατοπερατό δάπεδο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος