FOLLOW US: facebook twitter

Έργα αναβάθμισης στο αρδευτικό δίκτυο στον Β΄ ΤΟΕΒ Πύργου και στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων

Ημερομηνία: 12-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Αγροτικά, Νέα

Δύο έργα αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και στον Β ΤΟΕΒ Πύργου δρομολογεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη διενέργεια των σχετικών διαγωνισμών.

Το πρώτο έργο αφορά την προμήθεια ηλεκτρονικών υδροληψιών και τηλεμετρικού συστήματος ελέγχου των παροχών του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, με προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Η μελέτη προβλέπει την εγκατάσταση και τη λειτουργία 1780 ηλεκτρονικών υδροληψιών και συστήματος ελέγχου και παρακολούθησης λειτουργίας και φόρτισης καρτών στις υφιστάμενες υδροληψίες και αντλιοστάσιο στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων. Οι ηλεκτρονικές υδροληψίες θα ενεργοποιούνται με σύστημα «έξυπνης κάρτας» με σκοπό τη χρέωση των αρδευτών βάσει το όγκου κατανάλωσης του νερού, ενώ το σύστημα τηλεμετρίας θα ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τη ροή του νερού.

Όσον αφορά τον Β ΤΟΕΒ Πύργου, θα τοποθετηθούν 1071 ηλεκτρονικές υδροληψίες, τέσσερα κεντρικά παροχόμετρα και ένα σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης στις υδροληψίες και στα αντλιοστάσια. Στόχος είναι να επιτευχθεί η χρέωση των αρδευτών σύμφωνα με τον όγκο νερού που καταναλώνουν.

Το σύστημα ελέγχου και προγραμματισμού (ΣΕΠ) θα αποτελείται από κεντρικό υπολογιστή και περιφερειακές συσκευές και κάρτες με τα αντίστοιχα λογισμικά, με στόχο την παρακολούθηση της λειτουργίας του συστήματος των υδροληψιών και των ροόμετρων σε πραγματικό χρόνο καθώς και τη διαχείριση των δεδομένων των έξυπνων καρτών σε σχέση με τους αρδευτές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος