FOLLOW US: facebook twitter

Έρευνες σε Γαλλία-Βέλγιο-Ολλανδία

Ημερομηνία: 30-03-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα
Στη βελγική πρωτεύουσα, έδρα των ευρωπαϊκών θεσμών, το διεθνές αεροδρόμιο, η αίθουσα αναχωρήσεων του οποίου καταστράφηκε από μια διπλή επίθεση καμικάζι, παρέμεινε σήμερα κλειστό. Μια απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας σχετικά με τη μερική επαναλειτουργία του, η οποία αναβάλλεται από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως η πλήρης επαναλειτουργία του αεροδρομίου θα πάρει "μήνες", προειδοποίησε η εταιρεία Brussels Airport που το διαχειρίζεται. Σε μια νέα ένδειξη για τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η επιστροφή στην ομαλότητα, η κυκλοφορία στο μετρό των Βρυξελλών, η οποία υποτίθεται ότι θα επαναλαμβανόταν πλήρως σήμερα μετά την επίθεση και σ' αυτό ενός καμικάζι στις 22 Μαρτίου, παραμένει τελικά περιορισμένη. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας έκρινε ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα ήταν πρόωρη. Οι επιθέσεις, οι φονικότερες που έχουν πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο από το 1945, στοίχισαν τη ζωή σε 32 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες ανήλθαν σε 340, από τους οποίους 94 εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Σαράντα εννέα τραυματίες εξακολουθούσαν χθες το βράδυ να βρίσκονται στην εντατική. Η έρευνα για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από το ίδιο δίκτυο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που είχε σκοτώσει 130 ανθρώπους στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι, εξακολουθεί να επικεντρώνεται στον κύριο ύποπτο που εξακολουθεί να διαφεύγει.

ο απετραπέν σχέδιο για νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία βρίσκεται σήμερα στο επίκέντρο μιας ευρείας έρευνας σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες, φέρνοντας στο φως τις διασυνδέσεις των τζιχαντιστικών δικτύων μετά τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Στη βελγική πρωτεύουσα, έδρα των ευρωπαϊκών θεσμών, το διεθνές αεροδρόμιο, η αίθουσα αναχωρήσεων του οποίου καταστράφηκε από μια διπλή επίθεση καμικάζι, παρέμεινε σήμερα κλειστό. Μια απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας σχετικά με τη μερική επαναλειτουργία του, η οποία αναβάλλεται από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως η πλήρης επαναλειτουργία του αεροδρομίου θα πάρει “μήνες”, προειδοποίησε η εταιρεία Brussels Airport που το διαχειρίζεται.

Σε μια νέα ένδειξη για τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η επιστροφή στην ομαλότητα, η κυκλοφορία στο μετρό των Βρυξελλών, η οποία υποτίθεται ότι θα επαναλαμβανόταν πλήρως σήμερα μετά την επίθεση και σ’ αυτό ενός καμικάζι στις 22 Μαρτίου, παραμένει τελικά περιορισμένη. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας έκρινε ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα ήταν πρόωρη.

Οι επιθέσεις, οι φονικότερες που έχουν πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο από το 1945, στοίχισαν τη ζωή σε 32 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες ανήλθαν σε 340, από τους οποίους 94 εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Σαράντα εννέα τραυματίες εξακολουθούσαν χθες το βράδυ να βρίσκονται στην εντατική.

Η έρευνα για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από το ίδιο δίκτυο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που είχε σκοτώσει 130 ανθρώπους στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι, εξακολουθεί να επικεντρώνεται στον κύριο ύποπτο που εξακολουθεί να διαφεύγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος