FOLLOW US: facebook twitter

Έρχονται «Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη»!

Ημερομηνία: 29-04-2023 | Συντάκτης:

Από την Θεατρική Ομάδα Βαρθολομιού η σουρεαλιστική κωμωδία του Ρήγα Αποστόλου σε σκηνοθεσία Γ. Δήμου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Την ανατρεπτική και σουρεαλιστική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου «Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη», ανεβάζει σε σκηνοθεσία του Γιώργου Δήμου, η Θεατρική Ομάδα Βαρθολομιού κάνοντας πρεμιέρα στις 4 Μαίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιού, με στόχο να σκορπίσει το γέλιο αλλά και ταυτόχρονα να προβληματίσει το κοινό.

Απολογίες….. αποδράσεις…..φλερτ…. γέλιο…. δράση… απρόοπτα… είναι όλα όσα συνθέτουν την νέα θεατρική παράσταση της Ομάδας που εδώ και πολύ καιρό δουλεύει ακούραστα με κέφι και μεράκι για να φέρει σε πέρας το νέο της εγχείρημα.

Έξι γυναίκες δολοφόνοι, θυμάτων που κρύβαν μυστικά και τρεις υπερασπιστές του νόμου, έρχονται αντιμέτωποι, πολεμώντας ο καθένας για την προσωπική του νίκη, δικαίωση και αποφυγή τιμωρίας, μόνο που τα πράγματα δεν έρχονται ποτέ όπως τα περιμένεις, για κανένα από τα δύο στρατόπεδα. Οι έξι γυναίκες μηχανεύονται κάθε λογής ψυχικές ασθένειες προκειμένου να αποφύγουν την καταδίκη. Έξι γυναίκες θύτες, ή μήπως θύματα;.

Οι «φόνισσες της Παπαδιαμάντη» είναι η νέα σουρεαλιστική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου που μέσα από τόσα ακραία στοιχεία και «πέραν του κανονικού» χαρακτηριστικά των ηρωίδων της, καταφέρνει να φέρει πέρα από το χαμόγελο και ένα «μήνυμα» ελπίδας ότι τίποτα δεν τελειώνει… μέχρι να σφυρίξει η μοίρα τη λήξη του αγώνα..

Στόχος της Θεατρικής Ομάδας Βαρθολομιού είναι να χαρίσει απλόχερα στο κοινό γέλιο και χαρά, περνώντας ταυτόχρονα το μήνυμα της αγάπης και της προσφοράς., ενώ όλα όσα διαδραματίζονται επί σκηνής έχουν πάντοτε ως φόντο μια… δολοφονία, καθώς η καθεμία από τις έξι φόνισσες έχει σκοτώσει και από κάποιον… όχι και τόσο αθώο… μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί ότι τα πράγματα στη ζωή δεν είναι πάντα όπως φαίνονται… και τις περισσότερες φορές δεν είναι πράγματα… αλλά αξίες… αισθήματα… χαμόγελα… άνθρωποι… γνωστοί και άγνωστοι για να σε προστατεύσουν και να σου συμπαρασταθούν όταν τους χρειαστείς…

Στην παράσταση οι έξι γυναίκες που καθ’ όλη την διάρκεια του έργου βρίσκονται επί σκηνής, σε έξι διαφορετικές υποθέσεις δολοφονίας, ωστόσο ο σκηνοθέτης Γιώργος Δήμος έχει επιτύχει με την δική του σκηνοθετική ματιά η καθεμιά να οριοθετήσει το χώρο που κινείται. Να σημειώσουμε ωστόσο, ότι για την προετοιμασία της παράστασης υπάρχει μια ομάδα υποστήριξης συντελεστών που δούλεψαν μαζί με τον σκηνοθέτη και τις ηθοποιούς, ‘όπως ο έμπειρος Ηλείος θεατράνθρωπος Λάζαρος Κυπριώτης που είναι και ο υπεύθυνος της Θ.Ο Βαρθολομιού και άλλοι ακόμα εθελοντές, καθώς η δουλειά είναι συλλογική και ο στόχος κοινός, να επιτευχθεί ένα άρτιο αποτέλεσμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος