FOLLOW US: facebook twitter

Έρχονται επιτέλους οι αποζημιώσεις και για τους αποκλεισμένους του «Κοπέρνικου»

Ημερομηνία: 12-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική

ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΣΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΒΑΡΟΥΞΗ

  • ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ  ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Η δέσμευση του Προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου  και η θετική του απάντηση στο αίτημα του Υποψηφίου Βουλευτή Ηλείας Λευτέρη Βαρουξή για αποζημιώσεις πυροπλήκτων αγροτών της ευρύτερης περιοχής του Πύργου οι περιουσίες των οποίων είχαν καταστραφεί από τις φωτιές του 2021 αλλά δεν είχαν εντοπισθεί από το δορυφορικό σύστημα «Κοπέρνικος» γίνεται πλέον πράξη καθώς ο Ασφαλιστικός Οργανισμός προχωρά στην πληρωμή και αυτής της κατηγορίας των πληγέντων άμεσα.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ μετά από αρκετές διαμαρτυρίες το προηγούμενο χρονικό διάστημα των ενδιαφερομένων ανακοίνωσε πρώτη φορά στο πρόσφατο Συνέδριο «ΕΠΙ ΓΗΣ» και στον Λευτέρη Βαρουξή την απόφαση να προχωρήσουν οι διαδικασίες με βάση τις εκτιμήσεις των γεωπόνων που έκαναν τους ελέγχους και με αυτό τον τρόπο να προσδιοριστούν οι ζημιές για να τύχουν αποζημιώσεις οι αποκλεισμένοι μέχρι σήμερα πληγέντες κάτι που τελικά γίνεται.

Ο Λευτέρης Βαρουξής εξέφρασε την ικανοποίησή του δηλώνοντας ότι αποδίδεται έτσι δικαιοσύνη και διαπιστώνεται ότι η κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανά της αντέδρασαν με κοινωνικά και ανθρώπινα χαρακτηριστικά χωρίς να αγνοήσουν την συγκεκριμένη περίπτωση που είχε εύλογα προκαλέσει δυσφορία σε κατοίκους καμένων αγροτικών εκτάσεων.

Σημείωσε ακόμη ότι ακόμη και εκεί που τα εξελιγμένα συστήματα δεν μπόρεσαν να κάνουν καλά τη δουλειά τους ήρθε ο ανθρώπινος παράγοντας να αποτελέσει την ασφαλιστική δικλείδα για να αποτυπωθεί η καταστροφή και με τον γνωστή μέθοδο που ακολουθούσε ο ΕΛΓΑ  να μην αφήσει εκτός λίστας πληρωμών τους αγρότες μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των ζημιών που άφησε πίσω της εκείνη η πυρκαγιά…..

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ

Με την  ευκαιρία αυτή ο Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αφού είχε την ανάλογη επικοινωνία και με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ικανοποιημένος γιατί φαίνεται ότι μπαίνει τέλος σε μια σχετική καθυστέρηση που υπήρχε και για άλλες πληρωμές στον αγροτικό τομέα και έτσι αναμένεται να γίνουν πληρωμές είτε μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε είτε κατά την διάρκεια του Απριλίου σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών παραγόντων.

Σε προτεραιότητα μπαίνουν και οι αποζημιώσεις  πληγέντων από ζημιές της περασμένης χρονιάς  σε διάφορες καλλιέργειες, αφού έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι. Επίσης πολύ γρήγορα πλέον προχωρά η συνδεδεμένη ενίσχυση για την βιομηχανική τομάτα και την σταφίδα ενώ για το δεύτερο προϊόν έχουν κινηθεί οι ενέργειες για έγκριση από την Ε.Ε δεύτερου κύκλου ειδικών ενισχύσεων με βάση το πλαίσιο αποζημιώσεων από το Κράτος εξαιτίας των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακόμη ο κ. Βαρουξής ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει και η καταβολή του υπολοίπου ποσού που οφείλεται στους δικαιούχους η παραγωγή των οποίων καταστράφηκε από το φαινόμενο του παγετού  του 2021.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος