FOLLOW US: facebook twitter

“Έρχονται” αλλαγές σε πιστοποιητικά εμβολιασμού, self test και μάσκες σε σχολεία

Ημερομηνία: 28-03-2022 | Συντάκτης:

Στην τελική ευθεία μπαίνει το τέλος και των τελευταίων περιορισμών που έφερε η πανδημία του κορονοϊού καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί το τέλος των self test στα σχολεία, η κατάργηση του πιστοποιητικού σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και σε καταστήματα λιανικής.


Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου αναμένεται να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το πιστοποιητικό νόσησης και το υποχρεωτικό rapid test για ανεμβολίαστους μόνο στους εξωτερικούς χώρους εστίασης, αλλά και στα καταστήματα λιανικής.
Συνεπώς, ανεμβολίαστοι πολίτες χωρίς επίδειξη rapid test θα μπορούν να πίνουν τον καφέ τους σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, αλλά και οι εμβολιασμένοι θα πάψουν τα επιδεικνύουν το πιστοποιητικό τους. Παράλληλα, θα σταματήσει και το «σκανάρισμα» του πιστοποιητικού για τους πελάτες σε καταστήματα λιανικής. Σε αυτή την περίπτωση όμως, υποχρεωτική θα μείνει η μάσκα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες.


Self test στα σχολεία και μάσκες

Όπως ήδη ανακοινώθηκε, από την 1η Απριλίου τα δύο self test θα γίνουν ένα για κάθε μαθητή σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ακόμα και η κατάργηση των self test στους μαθητές μετά τις διακοπές του Πάσχα ενώ εφόσον δεν σημειωθεί ραγδαία αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες, οι μαθητές αναμένεται να πετάξουν και τις μάσκες 20-25 μέρες πριν το τέλος των μαθημάτων.


Rapid test εργαζομένων

Μπορεί να βαίνουμε προς κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, της μάσκας στα σχολεία και των self test αλλά, τα rapid test των ανεμβολίαστων εργαζόμενων θα αργήσουν να καταργηθούν. Και αυτό γιατί, τόσο η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων όσο και η κυβέρνηση θεωρεί πως οι χώροι εργασίας παραμένουν εστίες υπερμετάδοσης κορονοϊού και ως εκ τούτου, το υποχρεωτικό rapid test σε ανεμβολίαστους θεωρείται ένα ουσιαστικό μέτρο για τον περιορισμό μετάδοσης εντός της εργασίας.


Τι θα ισχύσει με τους ανεμβολίαστους στην εστίαση και στα ψώνια

Οι ανεμβολίαστοι αυτή τη στιγμή απαγορεύεται να εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους εστίασης, ενώ μπορούν να κάθονται στους εξωτερικούς χώρους επιδεικνύοντας πάντα αρνητικό rapid test.
Αυτό αναμένεται να αλλάξει, καθώς με σύμμαχο τον καλό καιρό και με την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, πλέον και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται στους χώρους εστίασης.

Συνεπώς, ανεμβολίαστοι πολίτες χωρίς επίδειξη rapid test θα μπορούν να πίνουν τον καφέ τους σε εξωτερικούς χώρους εστίασης αλλά και οι εμβολιασμένοι θα πάψουν τα επιδεικνύουν το πιστοποιητικό τους.

Παράλληλα, θα σταματήσει και το «σκανάρισμα» του πιστοποιητικού για τους πελάτες σε καταστήματα λιανικής. Σε αυτή την περίπτωση όμως, υποχρεωτική θα μείνει η μάσκα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής όσοι δεν έκαναν τρίτη δόση εμβολίου δεν έχουν πρόσβαση στους εξής χώρους: κέντρα διασκέδασης, κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος