FOLLOW US: facebook twitter

ERASMUS+ στο 3ο Γυμνάσιο Πύργου: Η Κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη ζωή μας

Ημερομηνία: 20-01-2023 | Συντάκτης:

Εκπαιδευτικοί από 4 χώρες στην Ηλεία προσκεκλημένοι του 3ου Γυμνασίου Πύργου στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος  ERASMUS+  

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Καθηγητές από τέσσερις χώρες, υποδέχθηκε αυτές τις ημέρες, το 3ο Γυμνάσιο Πύργου στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος  ERASMUS+ το οποίο υλοποιούν εδώ και δύο χρόνια με θέμα τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής. Στο πρόγραμμα εκτός από το 3ο Γυμνάσιο Πύργου συμμετέχουν ακόμα σχολεία από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τα Νησιά Ρεϋνιόν και την Γουαδελούπη, απ΄όπου προέρχονται και φιλοξενούμενοι στον Πύργο εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις που αφορούν το αντικείμενο του προγράμματος.

Στην Ηλεία οι φιλοξενούμενοι ξένοι εκπαιδευτικοί ξεναφήθηκαν από τους συναδέλφους τους σε αρχαιλογικους τόπους, στις φυσικές ομορφιές του νομού αλλά και στο γειτονικό Αχαια Κλάους της Αχαίας. Χθες το πρωί συνοδευόμενοι από τους καθηγητές του  3ου Γυμνασίου Πύργου και τους 25 μαθητές που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο ERASMUS+ είχαν δραστηριότητες στο ΚΠΕ Κρεστένων ενώ επισκέφθηκαν και τον Καϊάφα και στην συνέχεια όλοι μαζί απόλαυσαν στο σχολείο ένα πλούσιο γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι μητέρες των μαθητών. Βεβαίως πιάτα, ποτήρια και όλα τα συνοδευτικά ήταν χάρτινα και γενικά από οικολογικά υλικά καθώς όπως μας ενημέρωσαν οι Ηλείοι εκπαιδευτικοί, αυτή είναι γενικότερα η φιλοσοφία τους σχολείου τους και μάλιστα οι μαθητές φέρνουν από το σπίτι τα δικά τους πιάτα για φαγητό, λέγοντας με όλους τους παραπάνω τρόπους «όχι στο πλαστικό».

Η Δ/ντρια του 2ου Γυμνασίου Πύργου κ. Κατερίνα Μαρμαρινού μας έδωσε το πλαίσιο του προγράμματος και των δράσεων που υλοποιούν στο σχολείο τους στο οποίο συμμετέχουν συνολικά οχτώ εκπαιδευτικοί και 25 μαθητές.

Όπως τόνισε η κ. Μαραμαρινού εδώ και 2 χρόνια που υλοποιείται το συγκεκριμένο ERASMUS+ ασχολούνται με τις επιπτώσεις της Κλιματικής αλλαγής, στο περιβάλλον, στην υγεία και στη ζωή μας γενικότερα. «Φιλοδοξούμε μέσα από όλες τις δράσεις που κάνουμε, τα παιδιά να ευαισθητοπιηθούν σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα γίνεται επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε ότι αφορά την Κλιματική αλλαγή με διάφορους τρόπους μάθησης καθώς και με διάφορα ψηφιακά εργαλεία αφού το μεγαλύτερο μέρος του υλοποείται εξ αποστάσεως σε συνεργασία με τα τέσσερα σχολεία του εξωτερικού. Από τώρα και στο εξής ωστόσο, στο πλαίσιο των ανταλλαγών, μετά την εδώ φιλοξενία των ξένων εκπαιδευτικών, θα ακολουθήσουν επισκέψεις στα  Νησιά Ρεϋνιόν και στην Πορτογαλία και τελευταία την επόμενη χρονιά στην Γουαδελούπη και να τονίσω ότι σε κάθε χώρα υπάρχει ξεχωριστό αντικείμενο επιμόρφωσης. πχ στη Γαλλία η χρήση διαδραστικών πινάκων, σε άλλη χώρα η Ρομποτική κ.ο.κ. ακολουθώντας όλα τα στάδια μάθησης.|. Τέλος η κ. Μαρμαρινού εξέφρασε τη χαρά της για την παρουσία των ξένων συναδέλφων τους στην Ηλεία και τοςυ ευχαρίστησε για την άριστη συνεργσία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος