FOLLOW US: facebook twitter

Ερασιτεχνικό μπάσκετ: Δύσκολη έως απίθανη η επανεκκίνηση

Ημερομηνία: 22-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η επανέναρξη των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΗ και γενικότερα του ερασιτεχνικού μπάσκετ,  θεωρείται ένα πολύ δύσκολο στην επίτευξή του σενάριο έως απίθανο. Το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει καν η Α2 Εθνική, η οποία είναι μια ημιεπαγγελματική κατηγορία, δεν αφήνει περιθώρια σκέψης για επανεκκίνηση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων μπάσκετ.

Όπως και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το θέμα των υποχρεωτικών εβδομαδιαίων rapid tests τη δεδομένη χρονική στιγμή φαντάζει ανυπέρβλητο. Οι ομάδες μπάσκετ είναι εκατοντάδες σε όλους τους νομούς και τα τεστ που πρέπει να γίνονται είναι χιλιάδες, προκειμένου να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Αν οι Περιφέρειες και ο Ε.Ο.Δ.Υ., δηλαδή η Πολιτεία, δεν αναλάβει πρωτοβουλίες για την δωρεάν διενέργεια των rapid tests στις ομάδες, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θεωρείται απίθανο να συνεχιστούν για τη σεζόν 2020-2021.

Εκτός εάν τα κρούσματα μειωθούν πάρα πολύ και σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό, εξασθενήσει το επιδημιολογικό φορτίο και την άνοιξη υπάρξει φως στο τούνελ και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αν γίνει πράξη κάτι τέτοιο, θεωρείται αυτονόητο πως θα έχουμε παράταση της αγωνιστικής σεζόν, ώστε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα έστω και με διοργανώσεις “fast track”, με πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές. Κάτι τέτοιο όμως, προς το παρόν, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς, όπως προείπαμε, η Πολιτεία είναι πολύ δύσκολο να καλύψει οικονομικά το κόστος χιλιάδων τεστ σε όλη την Ελλάδα, για όλους τους μήνες διεξαγωγής των αγώνων της σεζόν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος