FOLLOW US: facebook twitter

Eπτά συν τέσσερα έργα στην Ηλεία: Έντεκα παρεμβάσεις με προϋπολογισμό 23 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 21-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Οικονομία

Έντεκα έργα συνολικού προϋπολογισμού 23 εκατ. ευρώ που αφορούν την Ηλεία δρομολογεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης υπέβαλε τη σχετική λίστα για χρηματοδότηση στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Η λίστα περιλαμβάνει επτά έργα που έχουν υποβάλει οι δήμοι για χρηματοδότηση και άλλα τέσσερα, τα οποία θα υλοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηλείας.Ξεχωρίζουν η βελτίωση της επαρχιακής οδού Γαστούνης-Βαρθολομιού-Κυλλήνη, με προϋπολογισμό πέντε εκατ. ευρώ και φορέα υλοποίησης τη, η αποκατάσταση των κατολισθήσεων στους επαρχιακούς δρόμους Πύργου-Οινόης, Σιμόπουλου Ανθώνα και Χελιδονίου-Κρυονερίου, το οποίο στοχεύει στη δραστική βελτίωση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, η αποκατάσταση κατολίσθησης στην επαρχιακή οδό Καρούτες-Λατζόι-Αρβανίτη-Σόπι-Χειμαδιό στην έξοδο της ΤΚ Αρβανίτη, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ  και η επέκταση της γέφυρας στη θέση «Κόκκινο Σπήλαιο» στην επαρχιακή οδό Ανδρίτσαινας-Μεγαλόπολης.

Όσον αφορά τα έργα που πρότειναν οι δήμοι, ξεχωρίζει το έργο της αντιρρύπανσης και της παράκτιας προστασίας της Κουρούτας από τα απόβλητα των αποστραγγιστικών τάφρων και των χειμάρρων του οικισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί προτεραιότητα, αφού εκτιμάται ότι θα δώσει οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει επί χρόνια τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Παράλληλα, ο δήμος Ήλιδας έχει καταθέσει πρόταση και για ένα ακόμα έργο, την Περιφερειακή Οδό Αμαλιάδα, στο ανατολικό τμήμα, από τη διασταύρωση με την οδό Καλαβρύτων έως τη διασταύρωση με την οδό προς Καρδαμά, προϋπολογισμού 2,38 εκατ. ευρώ.

Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει και την επέκταση των υποδομών του Κολυμβητηρίου Πύργου με 785.000 ευρώ, «σώζοντας» επί της ουσίας το έργο, αφού η προηγούμενη εργολαβία οδηγούσε σε «ναυάγιο» την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου.

Δύο προτάσεις για έργα έχει υποβάλει και ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, την επισκευή του κτιρίου Λαλούντα και τη μετατροπή του σε κέντρο Νεότητας, προϋπολογισμού 660.000 ευρώ, καθώς και τη βελτίωση και την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων εισόδου στα δημοτικά διαμερίσματα Αμυγδαλιών και Βρεστού, ύψους 820.000 ευρώ.

Μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας θα επιδιώξει και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας τη σύνδεση της ΕΟ Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας με τις ΤΚ Πελοπίου και Πλατάνου (σύνδεση Αρχ. Ολυμπίας-Φλόκα), προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ. Το τελευταίο έργο αφορά την προμήθεια και τη διάστρωση της εξομαλυντικής στρώσης στον στίβο του δημοτικού σταδίου Ζαχάρως, έργο με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος