FOLLOW US: facebook twitter

Επτά γιατροί και 60 νοσηλευτές προς αναστολή εργασίας

Ημερομηνία: 01-09-2021 | Συντάκτης:
-Πιθανή η προσωρινή αναστολή λειτουργίας ιατρείων στο ΓΝ Πύργου
-Για δύσκολο φθινόπωρο αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, προϊδεάζει στην «Πρωινή» η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκ. Γιατρών Πύργου, Αγγ. Σαραντοπούλου

Επτά γιατροί και 60 νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου αναμένεται να τεθούν σε αναστολή εργασίας από σήμερα, εξαιτίας της άρνησής τους να εμβολιαστούν. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, ενδέχεται να οδηγήσει στην προσωρινή αναστολή κάποιων ιατρείων που αφορούν «μονήρεις ειδικότητες», μέχρι να αντικατασταθούν ή να αλλάξουν γνώμη οι γιατροί. Για τους νοσηλευτές έχει ήδη προβλεφθεί η αντικατάστασή τους με προσωπικό από τις Νοσηλευτικές Μονάδες Αμαλιάδας και Κρεστένων.

Ωστόσο, η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας είναι έκδηλη καθώς και χθες τα κρούσματα παρέμειναν ψηλά (76), παρότι πήραν δύο άτομα εξιτήριο και οι νοσηλευόμενοι ως χθες το μεσημέρι ήταν μόλις οκτώ.

Πλέον, όμως, εκφράζεται φόβος ότι μέσα στο φθινόπωρο, με την πτώση της θερμοκρασίας και αν δεν αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών, η κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών θα είναι αναπόδραστη.

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου, εξέφρασε με δήλωσή της στην «Πρωινή» την έντονη ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας, τονίζοντας ότι φέτος οι εισαγωγές ασθενών στην κλινική Covid ξεκίνησαν από το καλοκαίρι, και υπογράμμισε την ανάγκη να στελεχωθεί η Παθολογική Κλινική στην επικείμενη προκήρυξη.

«Σας θυμίζω ότι τον περσινό Αύγουστο δεν είχαμε ούτε πολλά κρούσματα ούτε εισαγωγές στην κλινική Covid. Φέτος έχουμε πάρα πολλούς με κορονοϊό και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες εισαγωγές με σοβαρά συμπτώματα. Όταν πιάσουν τα πρώτα κρύα και υποχωρήσει η θερμοκρασία τους επόμενους μήνες, θα είναι αναπόφευκτη η αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στην κλινική covid, για αυτό και είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, για να μη νοσήσουν βαριά. Την περασμένη χρονιά βιώσαμε δύσκολη κατάσταση, με ανθρώπους 40 και 50 ετών με βαριά συμπτώματα και άσχημη εικόνα στον πνεύμονα. Ο ιός –και σας μιλώ από προσωπική πείρα γιατί νόσησα πέρυσι- αφήνει κατάλοιπα. Τα συμπτώματα σε μια ήπια λοίμωξη του αναπνευστικού είναι πιο έντονα πλέον», δήλωσε και πρόσθεσε πως το ιατρικό προσωπικό έχει συσσωρεύσει σωματική και πνευματική κούραση.

«Το βασικότερο πρόβλημα είναι οι ελλείψεις στην Παθολογική Κλινική, διότι είναι η ειδικότητα με τον μεγαλύτερο όγκο εργασίας. Επίσης, όσο και να βοηθούν γιατροί άλλων ειδικοτήτων, την τελική απόφαση και την υψηλή επίβλεψη την έχουν οι Παθολόγοι. Αντέξαμε αυτήν την κατάσταση για κάποιους μήνες, συσσωρεύοντας πνευματική και σωματική κόπωση, όμως είναι αδύνατον να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος