FOLLOW US: facebook twitter

Με το… καλημέρα στο 40% η πληρότητα – Επτά εισαγωγές μέσα σε τρεις μέρες στην covid κλινική του ΓΝ Πύργου

Ημερομηνία: 19-11-2020 | Συντάκτης:
-Σε ελεγχόμενα επίπεδα η διασπορά του ιού στην Ηλεία

Σκληρή και δύσκολη η μάχη που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου με τον κορονοϊό, καθώς η πληρότητα της νεοσύστατης covid-19κλινικής «άγγιξε» το 40% Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», οι εισαγωγές μέχρι και χθες το μεσημέρι είχα ήδη φτάσεις τις επτά επί συνόλου 18 διαθέσιμων κλινών. Αν η επιβολή lockdownδεν αποδώσει σύντομα, τότε ελλοχεύει κίνδυνος να καλυφθούν πολύ γρήγορα όλα τα διαθέσιμα κρεβάτια, εξέλιξη που θα συμπιέσει κι άλλο την ήδη προβληματικά στελεχωμένη Δημόσια Υγεία στην Ηλεία. Υπενθυμίζεται ότι λειτουργεί ήδη και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με κορονοϊό, δυναμικότητας επτά κλινων, στην οποία ακόμα δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί κάποιος.

Όσον αφορά τη διασπορά του ιού στην Ηλεία, τα μέχρι τώρα δημοσιευμένα στοιχεία δείχνουν ότι παραμένει σε ελεγχόμενα επίπεδα, δίχως όμως να προσφέρονται για εφησυχασμό. Από τις 6 Νοεμβρίου, όταν και ανακοινώθηκε η επιβολή Lockdown, μέχρι και σήμερα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι κατά κανόνα μονοψήφιος. Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση του ΕΟΔΥ, στην Ηλεία διενεργούνται ημερησίως περίπου 60 τεστ, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε 13 ημέρες έχουν επιβεβαιωθεί 91 κρούσματα σε περίπου 840 τεστ συνολικά.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ για την Ηλεία, Χαράλαμπος Μπακόπουλος, έχει ήδη ζητηθεί από τα κεντρικά του Οργανισμού η αποστολή περισσότερων τεστ για να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες, με προτεραιότητα στις δομές που φροντίζουν κοινωνικά ευάλωτους πολίτες.

«Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις δομές πρόνοιας και έχουμε δρομολογήσει και επανέλεγχο, ενώ όποτε χρειαστεί και μας ζητηθεί να επέμβουμε σε έκτακτες περιπτώσεις με κρούσματα, το κάνουμε άμεσα. Όπως γνωρίζετε, έχουμε κάνει τεστ σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες της Ηλείας, όπως η ΔΟΥ, τα δικαστήρια,  και σε άλλες δομές όπως τα γηροκομεία, για να αποτρέψουμε τη διασπορά», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος