FOLLOW US: facebook twitter

Ε.Π.Σ. Ηλείας: Εγγραφή στο μητρώο σωματείων της Γ.Γ.Α.

Ημερομηνία: 12-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Υπενθυμίζεται στους εκπροσώπους των σωματείων  που έχουν προβεί στην προεγγραφή στο μητρώο σωματείων της Γ.Γ.Α. ότι καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της οριστικής εγγραφής τους, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει οριστεί η 21/01/2021.

Τα υπόλοιπα σωματεία παρακαλούνται όπως προχωρήσουν στην εγγραφή τους στην ως άνω ηλεκτρονική πλατφόρμα το συντομότερο δυνατό.

Παράταση υποβολής στοιχείων σωματείων στο μητρώο πραγματικών δικαιούχων

Υπενθυμίζεται στους εκπροσώπους των σωματείων ότι νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των στοιχείων των σωματείων στο κεντρικό μητρώο πραγματικών δικαιούχων είναι η 01/02/2021.

Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την υποχρέωση καταχώρισης στοιχείων Συλλόγων – Σωματείων, Ιδρυμάτων, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων: «Με την υπ’ αριθμ. 67343 ΕΞ 2019/19.06.2019 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (Φ.Ε.Κ. 2443/Β/2019  προσδιορίζονται οι υπόχρεοι και ρυθμίζονται οι προθεσμίες και τα ειδικότερα θέματα σχετικά με τη διαδικασία καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του άρθρου 20 και 21 του Ν.4557/2018 «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/EE) και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Επισημαίνουμε πως βάσει της συγκεκριμένης Απόφασης, υπόχρεοι καταχώρισης, μεταξύ άλλων, αποτελούν οι νομικές οντότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (σύλλογοι – σωματεία, ιδρύματα, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες κ.α).

Οι δηλώσεις υποβάλλονται στην υπηρεσία καταχώρισης των πραγματικών δικαιούχων των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων στην ηλεκτρονική τοποθεσία: https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/epiheiriseis/mitroo-pragmatikon-dikaioyhon, στην οποία οι υπόχρεοι μπορούν να ανατρέχουν και για περισσότερες πληροφορίες. Η πρόσβαση στο σύστημα πραγματοποιείται από τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο των νομικών οντοτήτων, με τους δικούς του προσωπικούς κωδικούς, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την υποβολή της δήλωσης.

Εφιστούμε την προσοχή σας στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής στοιχείων των υπόχρεων Σωματείων, Συλλόγων, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που προσδιορίζεται η 1η Νοεμβρίου 2020».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος