FOLLOW US: facebook twitter

ΕΠΣ Ηλείας: «Δικαίωση Άρη Κουλούρη στη δίκη κατά Μπηλιώνη»

Ημερομηνία: 02-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η ΕΠΣ Ηλείας έκανε γνωστό πως ο Πρόεδρος Άρης Κουλούρης δικαιώθηκε στη δίκη κατά του Πέτρου Μπηλιώνη για συκοφαντική δυσφήμηση, μέσα από δημοσιεύματα του Προέδρου της Π.Α.Κ.Η. στον τοπικό Τύπο και σε ιστοσελίδα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ αναφέρει:

«Μία ακόμα δικαίωση ανέμενε χθες τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Ηλείας Άρη Κουλούρη με την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας στη δίκη με κατηγορούμενο τον πρόεδρο του ΠΑΚ Hλείας Πέτρο Μπηλιώνη. Ο τελευταίος κατηγορούταν για συκοφαντική δυσφήμηση τελεσθείσα και δια του Τύπου κατ’ εξακολούθηση και μη, διότι με σειρά δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο αλλά και σε γνωστή ιστοσελίδα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2017 συκοφάντησε τον Πρόεδρο της ΕΠΣΗ Άρη Κουλούρη. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι αναφορές του κ. Μπηλιώνη ήσαν ψευδείς και παρά ταύτα αυτός, αν και γνώριζε την αναλήθειά τους, τις συμπεριέλαβε στα συγκεκριμένα δημοσιεύματά του. Ειδικότερα ο κ. Μπηλιώνης είχε ισχυριστεί ότι η Διοίκηση της ΕΠΣΗ, που είχε προκύψει από πρόσφατες εκλογές, ήταν παράνομη, είχε αναφερθεί σε παράνομες και έκνομες ενέργειες και αποφάσεις της ΕΠΣΗ, τις οποίες όμως δεν προσδιόριζε και καλούσε τα σωματεία της Ηλείας να συστρατευτούν μαζί του αντιστεκόμενα σε κάθε τρόπο πίεσης και εκβιασμού. Επίσης είχε ισχυριστεί ότι οι επιλογές των μελών της ηγεσίας της ΕΠΣΗ σκοπό είχαν την προσωπική τους προβολή και καταξίωση και είχε αναφέρει ότι λαμβάνονται μέτρα πίεσης και εκβιασμού προς τα σωματεία που αντιστέκονται στις επιλογές της ηγεσίας χωρίς και πάλι να προσδιορίζει ποια είναι τα σωματεία που εκβιάστηκαν ή πιέστηκαν. Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί ήσαν παράνομοι, αλλά κάποιους από αυτούς τους θεώρησε εξυβριστικούς και για τους οποίους δεν επέβαλε τιμωρία στον κατηγορούμενο διότι με νόμο πράξεις που αποτελούν το αδίκημα της εξύβρισης και τελέστηκαν μέχρι την 30.4.2020 τέθηκαν στο αρχείο («παραγράφηκαν υφ’όρον»). Για τους υπόλοιπους όμως θεώρησε ότι αποτελούν πράγματι συκοφαντικούς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν από τον κατηγορούμενο μολονότι γνώριζε ότι ήσαν ψευδείς. Για το συγκεκριμένο αδίκημα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, απέρριψε το αίτημά του να του αναγνωριστεί οποιοδήποτε ελαφρυντικό και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή και τον καταδίκασε στα έξοδα της δίκης.
Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας της έδρας με την πρότασή της είχε επίσης ζητήσει τη ενοχή του κατηγορούμενου για όλα τα αδικήματα, όπως ακριβώς κατηγορούνταν. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η πολύωρη διάρκεια της δίκης η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα και αφού είχε καταθέσει μεγάλος αριθμός μαρτύρων, κυρίως από τη πλευρά του κατηγορουμένου.
Μετά την απαγγελία της απόφασης τόσο ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Κουλούρης όσο και ο συνήγορός του κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη δικαστική κρίση περί ενοχής του κ. Μπηλιώνη και για το γεγονός ότι με την απόφαση αυτή κατέστησαν σαφή σε όλους τα αληθινά γεγονότα. Ο κ. Κουλούρης επανέλαβε τη βούλησή του να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της ΕΠΣΗ και να τίθεται υπό τη δικαστική κρίση κάθε αναληθής και δυσφημιστικός ισχυρισμός που σκοπό έχει να υπονομεύσει την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναμόρφωση του Ηλειακού ποδοσφαίρου και δήλωσε δικαιωμένος με το αποτέλεσμα της δίκης, για το οποίο ευχαρίστησε το δικηγόρο του και όσους τον βοήθησαν με τη συμπαράστασή τους στην υπόθεση αυτή.
Θα πρέπει τέλος να αναφερθεί το γεγονός ότι ο κ. Κουλούρης έχει δικαιωθεί σε όλες τις δίκες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και σχετίζονται με τη θητεία του στην ΕΠΣΗ τόσο κατά την προηγούμενη όσο και κατά την τελευταία εκλογή του”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος