FOLLOW US: facebook twitter

Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου: Δικαίωση για σωματεία εκτός Μητρώου!

Ημερομηνία: 09-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα έλαβε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ σχετικά με τον αποκλεισμό σωματείων από τις Γενικές Συνελεύσεις των Ενώσεων, εφόσον δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. και δεν περιλαμβάνονται στους καταλόγους. Όπως γράφει το soccerplus, τέσσερα σωματεία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου προσέφυγαν κατά της απόφασης της ΕΠΣ Δωδεκανήσου να τα αποκλείσει από τη συμμετοχή από την επικείμενη Γενική Συνέλευση του Ιουλίου, η οποία δεν είναι εκλογική. Η ΕΠΣ Δωδεκανήσου απευθύνθηκε στη Γ.Γ.Α., όπως προβλέπει ο νόμος Αυγενάκη και η απάντηση που έλαβε, όπως αναφέρεται στην προσφυγή, ήταν ότι από τα 71 σωματεία της Ένωσης μόνο τα 17 έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γ.Σ., επειδή έχουν εγγραφεί στο μητρώο της Γ.Γ.Α.. Τα τέσσερα σωματεία προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης της ΕΠΣ Δωδεκανήσου αλλά στη πραγματικότητα η προσφυγή ήταν κατά του νόμου Αυγενάκη. Μάλιστα πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των σωματείων αυτών έκανε και η Ε.Π.Ο..
Η απόφαση του Διαιτητικού, όπως ανακοινώθηκε, κάνει δεκτό το σύνολο των αιτημάτων των σωματείων! Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Ε.Π.Ο. αναφέρει: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις: Δικάζει με απόν το καθ’ ου σωματείο με την επωνυμία ΕΠΣ Δωδεκανήσου, που εδρεύει στη Ρόδο, την από 22.06.2021 και με αριθμ. κατάθ. Ε.Π.Ο. 13872/24.06.2021 προσφυγή-αίτηση των σωματείων με τις επωνυμίες 1) Κλεόβουλος Λίνδου, 2) Όμιλος Φιλάθλων Ιστρίου, 3) Δόξα Ψίνθου, και 4) ΑΣ Τήλου. Δέχεται την προσφυγή-αίτηση. Ακυρώνει την υπ’ αριθμ. 33/18.06.2021 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του καθ’ ου δευτεροβάθμιου σωματείου με την επωνυμία ΕΠΣ Δωδεκανήσου».
Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΕΠΣ Δωδεκανήσου ανακοίνωσε ότι μεταφέρει την διεξαγωγή της Γ.Σ. για τις 29 Ιουλίου με τη συμμετοχή όλων των σωματείων της δύναμής της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος