FOLLOW US: facebook twitter

Ε.Π.Ο.: Καταφεύγει στις FIFA/UEFA για την πολιτική Αυγενάκη

Ημερομηνία: 19-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, και στην προχθεσινή ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία σχετικά με τις ηλεκτρονικές εκλογές σε Ενώσεις και Ομοσπονδίες, επανέλαβε πως δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές στις αθλητικές Ενώσεις έχουν μόνο τα νόμιμα και ενεργά ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. ή θα εγγραφούν μέχρι την προκήρυξη των εκλογών τους. «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση! Και καλούμε τα ποδοσφαιρικά Σωματεία, που δεν το έχουν κάνει ακόμη, να τακτοποιηθούν. Πρέπει να κατανοήσουν και οι τελευταίοι εναπομείναντες θιασώτες της προχειρότητας και του χάους ότι όλα μπαίνουν σε τάξη. Είμαστε κοντά στον καθένα που παλεύει σε συνθήκες δύσκολες να νοικοκυρέψει το σωματείο του.
Καταλαβαίνω την ενόχληση κάποιων Ενωσιαρχών, αλλά εμείς εισπράττουμε από τη βάση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο διάλογο που κάνουμε μαζί της την ανάγκη, την αποδοχή της προσπάθειας για διαφάνεια, νοικοκύρεμα και τάξη!
Κλείνοντας, να υπενθυμίσω ότι στο σχέδιο νόμου μας που βρίσκεται στη Διαβούλευση, προβλέπουμε παράταση έως τις 31 Αυγούστου, προκειμένου όλα τα αθλητικά Σωματεία να εγγραφούν στο Μητρώο της ΓΓΑ, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, είτε εκείνων που εποπτεύονται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, είτε αυτών που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση της Ε.Π.Ο.

Από την μεριά της η Ε.Π.Ο. αντιδρά σε αυτήν την παρεμβατική πολιτική του Λ. Αυγενάκη στο ποδόσφαιρο και όπως γράφει το soccerplus.gr αποφάσισε εδώ και κάποιες ημέρες να απευθυνθεί στις FIFA/UEFA προκειμένου να ζητήσει την ενεργοποίησή τους προς την κατεύθυνση της άσκησης πίεσης στον υφυπουργό Αθλητισμού, βάσει όσων αναφέρονται στην επιστολή των FIFA/UEFA, που στάλθηκε στην ΕΠΟ τον περασμένο Δεκέμβριο. Στην επιστολή αυτή για το θέμα των εκλογών των ΕΠΣ οι FIFA/UEFA αναφέρουν ότι: «Ο νόμος προβλέπει ότι εφόσον σωματεία δεν διαθέτουν την αναγνώριση και τη σχετική καταχώριση στο μητρώο της ΓΓΑ και συμμετάσχουν σε εκλογική γενική συνέλευση, το Υπουργείο Πολιτισμού Αθλητισμού δικαιούται να ακυρώσει τα αποτελέσματά της και ότι τα μέλη μιας εκτελεστικής επιτροπής που επιτρέπουν σε σωματεία χωρίς αναγνώριση να ψηφίζουν σε μια γενική συνέλευση μιας αθλητικής ένωσης ή επιτρέπουν σε ένα φυσικό πρόσωπο που ανήκει σε ένα τέτοιο σωματείο να είναι υποψήφιο σε αρχαιρεσίες, αυτόματα εκπίπτουν του αξιώματός τους. Οι FIFA/UEFA υποστηρίζουν ότι τα κριτήρια αυτά δεν θα πρέπει να παραβιάζουν τις υποχρεώσεις της ΕΠΟ να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης του ποια σωματεία μπορούν να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της και τον καθορισμό τού ποιοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στη γενική της συνέλευση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος