FOLLOW US: facebook twitter

Ε.Π.Ο. για Γ΄ Εθνική: Κατέθεσε το υγειονομικό πρωτόκολλο στους λοιμωξιολόγους

Ημερομηνία: 08-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Ε.Π.Ο. ολοκλήρωσε το υγειονομικό πρωτόκολλο για την επιστροφή των ομάδων της Γ΄ Εθνικής στις προπονήσεις και το έστειλε για έγκριση στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., Παναγιώτης Διακοφώτης. Η Επιτροπή αναμένεται να συζητήσει για το υγειονομικό πρωτόκολλο από την επόμενη εβδομάδα (10-15 Ιανουαρίου, όπως τόνισε ο Π. Διακοφώτης), οπότε κατά το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ίσως παρθούν αποφάσεις σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στις προπονήσεις των ομάδων της Γ΄ Εθνικής.

Το πρωτόκολλο είναι ανάλογο με εκείνο της Super League 1 στα εννέα πρώτα σημεία του, ουσιαστικά δηλαδή θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη διενέργεια τεστ κάθε εβδομάδα για τις ομάδες. Βέβαια, ένα θέμα είναι το ποιος θα καλύψει οικονομικά τα τεστ ή αν αυτά θα γίνονται δωρεάν μέσω των Περιφερειών.

Από εκεί και πέρα, η Επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί θετικά ή αρνητικά για την επανέναρξη και με τη σειρά της η Κυβέρνηση, θα αποφασίσει αν είναι σε θέση να διασφαλίσει μέσω των τοπικών φορέων, την υποβολή των ομάδων σε δωρεάν τεστ. Η Πολιτεία λοιπόν θα είναι αυτή που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις, όπως είναι λογικό άλλωστε. Ωστόσο το γεγονός ότι δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση για την έναρξη ή όχι της Super League 2, δυσκολεύει το τοπίο αναφορικά με το ενδεχόμενο επανέναρξης της Γ΄ Εθνικής.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η ΕΠΟ, έχει διεξάγει την έρευνά της μέσω της Επιτροπής εθνικών ομάδων και ξένων ομοσπονδιών, διαπιστώνοντας ότι σε πολλές χώρες τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά και μόνο η Ελλάδα βρίσκεται στη θλιβερή θέση να μην έχει καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση ούτε καν της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας, της Super League 2.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος