FOLLOW US: facebook twitter

Επιχειρησιακό πρόγραμμα από την Ο.Π. Αμαλιάδας για σταφίδα & τομάτα 

Ημερομηνία: 01-03-2021 | Συντάκτης:
Εγκρίθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα έτη 2021-2021-2023 ύψους 217.911,22 Ε κατ’ έτος  με το πλεονέκτημα του 50%
-Ο Χ. Βαλιανάτος κάλεσε τους παραγωγούς να συσπειρωθούν γύρω από τις Ομάδες Παραγωγών: « Μόνο με οργανωμένα σχήματα έχει μέλλον ο αγροτικός τομέας».

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας «ΕΥΦΟΡΗ ΓΗ» που αφορά στην Κορινθιακή σταφίδα και την βιομηχανική τομάτα για τα έτη 2021-2023

Το κόστος των δράσεων ανά έτος ( 2021, 2022, 2023)  είναι 217.911,22 ευρώ και αφορά ένα πλέγμα δράσεων για τον προγραμματισμό της παραγωγής, την βελτιωση και διατήρησης της βιομηχανικής τομάτας και της σταφίδας και επίσης της εμπορίας των συγκεκριμένων προϊόντων και της προστασίας του περιβάλλοντος. Ειδικά για τους σταφιδοπαραγωγούς,  το Επιχειρησιακό πρόγραμμα αφορά πιστοποίηση συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης, υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος παραγωγών και αγορά πανιών κορινθιακής σταφίδας, αγορά διχτιών κορινθιακής σταφίδας και κιβωτίων μεταφοράς της.  Σε ότι αφορά την βιομηχανική τομάτα η δράση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εξοπλισμό συστημάτων άρδευσης και ειδικών φιλμ επικάλυψης, εφαρμογή συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης και έξοδα απασχόλησης γεωπόνων καθώς και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και λοιπών διευκολύνσεων για τους παραγωγούς.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος, μέχρι τις 31 Μαρτίου οι σταφιδοπαραγωγοί και οι τοματοπαραγωγοί της Ομάδας, θα μπορούν να προμηθευτούν διάφορα από τα παραπάνω είδη που εξυπηρετούν τις ανάγκες της καλλιέργειάς τους, καταβάλλοντας το 50% της αξίας τους, ενώ το υπόλοιπο ποσόν της αξίας, θα καλυφθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με αφορμή τη έγκριση του Επιχειρησιακού προγράμματος της Ο.Π Αμαλιάδας, ο κ. Βαλιανάτος  κάλεσε να οργανωθούν και να συσπειρωθούν στις Ομάδες Παραγωγών, για την διεκδίκηση μιας σειράς χρόνιων αιτημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα και έχουν καταστροφικές συνέπειες για τον αγροτικό τομέα του νομού.

Όπως εξήγησε οι παραγωγοί μόνο μέσα από την φιλοσοφία του συνεταιρισμού και τις Ομάδες Παραγωγών μπορούν να ωφεληθούν, για να έχουν και τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρονται όπως στην προκειμένη περίπτωση οι σταφιδοπαραγωγοί και τοματοπαραγωγοί, θα χρεωθούν μόνο το 50% των υλικών για τις ανάγκες των καλλιεργειών τους, αφού το άλλο  50%  είναι δωρεά από την Ε.Ε. Όποιος ενδιαφέρεται να το δηλώσει στην Ομάδα ως τις 31 Μαρτίου ενώ μέχρι τις 15 Απριλίου οι παραγωγοί θα ενημερωθούν για το τι θα λάβουν ανάλογα με τις αιτήσεις τους. «Τονίζουμε και πάλι σε όλους τους παραγωγούς να οργανωθούν, διότι δεν είναι μόνο η τιμή του προϊόντος είναι και το κόστος παραγωγής. Η  Ο.Π όσο μπορεί αυτό κάνει και για την βιομηχανική τομάτα και στην σταφίδα και στο λάδι. Μόνο με οργανωμένα σχήματα έχει μέλλον ο αγροτικός τομέας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος