FOLLOW US: facebook twitter

Επιχείρηση «θωράκιση» κατά του κορονοϊού: Διευκολύνουν τον «καταδρομικό εμβολιασμό» οι δήμοι της νότιας Ηλείας, για να αποτρέψουν τη διασπορά

Ημερομηνία: 07-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία
-Έφτασε τα 94 κρούσματα σε 4 μέρες η Ηλεία, μία διακομιδή 33χρονου στο Ρίο και μηδενικές νοσηλείες covid στο ΓΝ Ηλείας

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Ηλείας μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στον νομό, καθώς μέσα σε τέσσερις ημέρες έχουν καταγραφεί συνολικά 94 άτομα θετικά στον ιό.

Το ευχάριστο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως η αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων δεν συνοδεύεται κι από νέες εισαγωγές στην κλινική Covid ή στη ΜΕΘ Covid του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, καθώς η συντριπτική πλειονότητα όσων νόσησαν είναι νέοι και δεν έχουν εμφανίσει βαριά συμπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», μόνο ένας 33χρονος που βγήκε θετικός στον κορονοϊό, εισήχθη για εξετάσεις και στη συνέχεια κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία, αλλά όχι στη ΜΕΘ, όπως μας διευκρίνισε ιατρική πηγή. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως έχει αυξηθεί η προσέλευση πολιτών –κυρίως νέων- στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε τεστ, ωστόσο όσοι βγαίνουν θετικοί, παίρνουν άμεσα εντολή για κατ΄οίκον περιορισμό.

Θωράκιση ενόψει… ετεροδημοτών

Τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών καθιστούν αναγκαιότητα την επιτάχυνση των εμβολιασμών και κυρίως του εγχειρήματος του «καταδρομικού εμβολιασμού», στο οποίο συμμετέχουν ενεργά και οι δήμοι της Ηλείας.

Ιδιαίτερα στη νότια Ηλεία, τόσο στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων όσο και στον δήμο Ζαχάρως, ήδη οι δήμαρχοι ζήτησαν από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να ενημερώσουν τους κατοίκους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, προκειμένου να καταρτιστούν λίστες και στη συνέχεια να μεταβεί κινητή μονάδα της 6ης ΥΠΕ να τους εμβολιάσει είτε να μεταφερθούν με οχήματα σε εμβολιαστικά κέντρα.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι ήδη ξεκίνησε τη διαδικασία, δίνοντας έμφαση στην ορεινή ζώνη στις ΔΕ Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας, προσθέτοντας ότι όλο αυτό το διάστημα φρόντισε ώστε οι υπηρεσίες του δήμου να  μεταφέρουν σε εμβολιαστικό κέντρο όσους δυσκολεύονται στην πρόσβαση.

«Πρώτιστο μέλημά μας είναι η υγεία των συμπολιτών μας και από την πρώτη στιγμή είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του ιού. Στόχος μας είναι να εντείνουμε τους εμβολιασμούς ενόψει και της καθόδου των ετεροδημοτών τον Αύγουστο, αν και πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος των συμπολιτών μας το έχει πράξει ήδη. Θέλουμε πάση θυσία να αποφύγουμε τη διασπορά του ιού, για αυτό και πείσαμε την 6η ΥΠΕ να στείλει κινητή μονάδα στα ορεινά για εμβολιασμό. Έχουμε ενημερώσει τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να συμβάλουν στην προσπάθεια εντοπισμού συμπολιτών μας με δυσκολία στη μετακίνηση. Αν δεν συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός, θα αναλάβουμε εμείς τη μετακίνησή τους στα εμβολιαστικά κέντρα με οχήματα του δήμου και της Βοήθειας στο Σπίτι, όπως κάνουμε όλους αυτούς τους μήνες. Στη ΝΜ Κρεστένων έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 7500 πολίτες και με τις δύο δόσεις, οπότε είμαστε στο 60% με βάση τον πληθυσμό του δήμου, που είναι 14.100 βάσει απογραφής», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο δήμος εξυπηρέτησε στον εμβολιασμό και τους εργαζόμενους στα έργα που υλοποιούνται στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες του δήμου Ζαχάρως

Παρόμοια διαδικασία έχει ξεκινήσει και στον δήμο Ζαχάρως, με στόχο τη θωράκιση της ορεινής ζώνης, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιγαλείας. Η δημοτική αρχή ενημέρωσε τους προέδρου των τοπικών κοινοτήτων στη ΔΕ Φιγαλείας, προκειμένου να συγκεντρωθεί ένας αριθμός ατόμων για εμβολιασμό, που θα αιτιολογεί την έλευση κινητής μονάδας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον καθώς η πλειονότητα των κατοίκων της ορεινής ζώνης έχουν εμβολιαστεί είτε και με τις δύο δόσεις είτε μόνο με τη μία. Όπως όμως μας ενημέρωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Ζαχάρως, Δήμητρα Σκαλτσα, ο δήμος είναι έτοιμος να συνδράμει μέσω της «Βοήθειας στο Σπίτι» οποιονδήποτε πολίτη θελήσει να εμβολιαστεί και δεν έχει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε εμβολιαστικό κέντρο.

Στην Αρχαία Ολυμπία, η δημοτική αρχή αναμένει από την 6η ΥΠΕ αναλυτικά στοιχεία για το ποσοστό εμβολιασμών ανά δημοτική ενότητα, προκειμένου να κινηθεί στοχευμένα ενεργοποιώντας τους τοπικούς προέδρους να εντοπίσουν ανεμβολίαστους που επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης σε εμβολιαστικό κέντρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος