FOLLOW US: facebook twitter

Επιχειρηματίες εστίασης Πύργου: «Εστίαση και νυχτερινή διασκέδαση πέθαναν αν δεν διεκδικήσουμε ουσιαστική στήριξη»!

Ημερομηνία: 02-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Οικονομία
Κάλεσμα προς τους επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης για μαζική συμμετοχή στην Γ.Σ της Τετάρτης ώστε να δυναμώσουν τη φωνή τους

Την Τετάρτη 4 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας, θα πραγματοποιηθεί η νέα Γ.Σ των επιχειρηματιών που ανήκουν στον κλάδο εστίασης και συναφών επαγγελμάτων του Πύργου, προκειμένου να υπάρξει μαζικότερη συμμετοχή αφενός για να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο με τα νέα μέτρα και αφετέρου για να αποφασιστεί η ημερομηνία εκλογών του νεοσύστατου σωματείου τους ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΥΡΓΟΥ.

Χθες το πρωί, στην πρώτη τους συγκέντρωση στο Διοικητήριο, σε μια πρώτη μεταξύ τους συζήτηση, εκφράστηκε η αγωνία όλων να κρατηθεί ζωντανός ο κλάδος της εστίασης που έχει πληγεί σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας και τώρα από το νέο μίνι lockdown. Όπως τόνισαν από την θέση του προεδρείου ο Θανάσης Μπούκλης και ο Πάνος Μαντάς ο κλάδος της εστίασης πρέπει να αποκτήσει δυνατή φωνή και να διεκδικήσει την ουσιαστική στήριξη της πολιτείας για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Γι αυτό και κάλεσαν όλους τους συναδέλφους τους, να δώσουν την Τετάρτη δυναμικό παρών στην νέα τους συγκέντρωση για να μπορούν να είναι υπολογίσιμοι και δυνατοί προτού να είναι αργά, αφού σε λίγο τα λουκέτα θα πέφτουν βροχή!

«Πρέπει να συντονιστούμε πριν να είναι αργά»

Ως εκπρόσωπος των επιχειρηματιών εστίασης του Πύργου μίλησε ο κ. Θανάσης Μπούκλης- ιδιοκτήτης του Εστιατορίου  Εν Λευκώ  σε Πύργο και Επιτάλιο που δήλωσε τα εξής:

Σκοπός της εδώ  συγκέντρωσης μας σήμερα και την Τετάρτη, είναι να αποφασίσουμε την ημερομηνία των εκλογών για να αποκτήσει το Σωματείο μας που έχει συσταθεί νόμιμα και υπόσταση, για να μπορέσουμε επ’ ευκαιρία και των χθεσινών μέτρων που ανακοινώθηκαν για την εστίαση να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που είναι μπροστά μας και δεν είναι σαφώς σημερινές, έρχονται από το πρώτο lockdown την άνοιξη. Όπως ξέρετε ο κλάδος της εστίασης έχει πληγεί πολύ σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας και τις δυσκολίες αυτές θα τις νοιώσουμε στο πετσί μας ακόμα περισσότερο στο άμεσο μελλον . Αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα μίνι lokdown και τις μεγαλύτερες συνέπειες τις δέχεται ο κλάδος της εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κλπ γιατί όταν πρέπει να κλείσεις στις 11.30 το βράδυ, από τις 11 πρέπει να λες στον κόσμο να ετοιμάζεται και να μαζεύεις. Ειδικά Παρασκευή και Σάββατο που είναι κυρίως οι ημέρες που ο κόσμος βγαίνει για φαγητό,  γιατί συνήθως δεν πας να φας στο εστιατόριο στις 8 ή στις 8.30 το βράδυ,  τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα. Ο  άλλος που θα πάρει την οικογένειά του ή τους φίλους του να βγει για φαγητό και θα ξοδευτεί, όταν ξέρει ότι θα το κάνει με την ψυχή στο στόμα και  δεν θα μπορεί να το απολαύσει μέσα σε μια δυο ώρες, στο τέλος θα κάτσει σπίτι του! Το πιο βασικό λοιπόν είναι ότι σαν επιχειρηματίες πλέον δεν μπορούσε να αντέξουμε αυτήν την πίεση και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα νέα αυστηρά μέτρα συμπαρασύρουν αναγκαστικά και τους εργαζόμενους στην εστίαση, με περικοπές ωρών ακόμα και απολύσεις, όσο και να θέλουμε να τους στηρίξουμε. Γι αυτό στόχος είναι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το προσωπικό μας , τα 5 ή τα 10 άτομα που εργάζονται γιατί κανένας μας δεν θέλει να απολύσει κανέναν, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε μόνο στατιστικοί αριθμοί.   Στα δε νυχτερινά μαγαζιά η καταστροφή είναι 100%.  Επομένως λοιπόν ο κλάδος μας χρειάζεται ουσιαστικά οικονομικά μέτρα στήριξης και γι αυτά θα παλέψουμε.»

«Η νυχτερινή διασκέδαση πέθανε!»

Εκ μέρους των καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης του Πύργου, το στίγμα της νέας κατάστασης, δίνει ο Λευτέρης Πλέσσας , υπεύθυνος του El professor Cocktail bar που επισημαίνει ότι τα δικά τους μαγαζιά βρίσκονται σε δεινή θέση:

«Ο κλάδος μας και ειδικά τα νυχτερινά μαγαζιά και μπαρ, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις συνέπειες της πανδημίας. Σε εμάς ο πρώτος πελάτης ερχόταν για ένα ποτό στις 11 το βράδυ, ώρα δηλαδή που εμείς τωρα με τα νέα μετρα, πρέπει σιγά- σιγά να… κλείνουμε!  Και το  ποτό δεν μπορείς να βγεις να το πιείς ούτε στις 6 ούτε στις 7 το απόγευμα.  Ο Έλληνας έτσι έχει συνηθίσει και αυτή είναι η νυχτερινή διασκέδαση. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό!  Είμαστε τελειωμένοι! Το μέλλον  της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης προβλέπεται δυσοίωνο και βοήθεια δεν βλέπουμε από πουθενά. Ελπίζω να συντονιστούμε μαζί με όλους τους συναδέλφους για να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα και να πιέσουμε για την οικονομική στήριξη του κλάδου, αλλιώς θα κλείσουμε! Χρειάζεται αγώνας γι αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι εδώ και ενωμένοι.  όσο για τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν, αυτά δεν μας βοηθούν ουσιαστικά, απλά μεταθέτουν το φορτίο που έχουμε στις πλάτες μας για αργότερα ( εφορίες, ΦΠΑ, ασφαλιστικά κλπ) μια παράταση είναι και τίποτα άλλο. Και από πού θα βγουν αυτά τα λεφτά όταν οδηγούμαστε σε κλείσιμο, από τα μπαούλο δεν βγαίνουν! Χρειαζόμαστε μέτρα ουσιαστικής στήριξης και επιχορήγησης των επιχειρήσεών μας, μέτρα δραστικά υπέρ των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που είναι πολλοί σε αυτά τα καταστήματα. Πρέπει όλοι να παραμείνουμε ζωντανοί!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος