FOLLOW US: facebook twitter

Eπιτυχημένη η 1η Λευκή Νύχτα Λεχαινών

Ημερομηνία: 02-08-2022 | Συντάκτης:

Ανταποκρίθηκε ο κόσμος στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ η 1η Λευκή Νύχτα στα Λεχαινά, με πρωτοβουλία του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, σε μια προσπάθεια να τονωθεί η αγοραστική κίνηση και να αλλάξει το κλίμα και η ψυχολογία σε μια δύσκολη περίοδο για το εμπόριο.

Στο εγχείρημα ανταποκρίθηκαν οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής και έσπευσαν είτε να κάνουν τις αγορές τους είτε να απολαύσουν τη θερινή βραδιά στα καταστήματα της εστίασης της πόλης. Για αρκετές ώρες η αγορά κατακλύστηκε από κόσμο, κάτι που άφησε αίσθημα ελπίδας στους επαγγελματίες της πόλης ότι μπορεί σταδιακά να ανακάμψουν και να καλύψουν τις απώλειες της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών, Παναγιώτης Καρκαβίτσας, δήλωσε στην Πρωινή ότι αν και ήταν η πρώτη φορά που ο σύλλογος πήρε μια τέτοια πρωτοβουλία, ο κόσμος ανταποκρίθηκε και συμμετείχε στη Λευκή Νύχτα.

«Πήγε πολύ καλά η 1η Λευκή Νύχτα στα Λεχαινά, καθώς δούλεψαν όλα τα καταστήματα, και της εστίασης και τα εμπορικά. Στόχος μας είναι να το καθιερώσουμε σε ετήσια βάση και να το κάνουμε κάθε χρόνο και καλύτερο και πιο εντυπωσιακό, ώστε να συμμετέχουν όλοι και περισσότεροι πολίτες», τόνισε και πρόσθεσε ότι γενικότερα η αγορά παραμένει  «μουδιασμένη», καθώς η ενεργειακή κρίση έχει δυσκολέψει πολύ την αναλογία εξόδων-εσόδων.

«Η αγορά είναι ακόμα μουδιασμένη, περιμένουμε και τους ετεροδημότες τον Αύγουστο μήπως βελτιωθεί λίγο η κατάσταση. Η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός έχουν δυσκολέψει πολύ τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, αφού το κόστος έχει αυξηθεί πάρα πολύ και δεν έχουμε συνέλθει ακόμα από την πανδημία και τις επιπτώσεις του λοκντάουν», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος