FOLLOW US: facebook twitter

Επιτραπέζια αντισφαίριση: Ηλειακές διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ

Ημερομηνία: 30-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με 70 περίπου αθλητές και αθλήτριες από 14 αθλητικά σωματεία, διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ, το τριήμερο 27-29 Μαΐου 2022 στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας. Διοργανωτής ήταν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, με την βοήθεια της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε τεχνική, γραμματειακή υποστήριξη και διαιτησία.

Στους αγώνες διεξήχθησαν για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο αγώνες Διπλών και Διπλών Μικτών, μετά τις πρόσφατες αλλαγές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Από την Ηλεία συμμετείχε ο Δημητρακόπουλος Ιωάννης στη κατηγορία ΤΤ8 με το σωματείο “Εν Σώματι Υγιεί” της Βέροιας, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο με τέσσερις νίκες σε όμιλο των πέντε αθλητών. Ο κρίσιμος αγώνας για το χρυσό μετάλλιο ήταν με τον αθλητή Μεράμπι Τσανάβα του Τριπτόλεμου Ελευσίνας, ήταν αμφίρροπος, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και κρίθηκε στα πέντε σετ με τελικό νικητή τον Δημητρακόπουλο 3-2 (11-9 το τελευταίο σετ). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αθλητής του Τριπτόλεμου προπονείται στις εγκαταστάσεις του ΓΑΣ Ελευσίνας, ομάδα Α1 κατηγορίας και κάθε χρόνο εμφανίζεται βελτιωμένος.

Στο διπλό αγωνίστηκε με τον συμπαίχτη του στην ίδια ομάδα Λευτέρη Μαύρη από την Πάτρα (κατηγορίας ΤΤ6) στην κατηγορία MS 12-14. Η κατηγορία τους δεν είχε άλλη συμμετοχή και αναγκαστικά συμμετείχαν στην μεγαλύτερη κατηγορία MS 15-18, με αντιπάλους που έχουν ελαφρότερα κινητικά προβλήματα, άρα πολύ πιο δυνατούς. Παρ’ όλα αυτά έφτασαν στην κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, χάνοντας στο παιχνίδι για την 1η θέση από τους Γιώργο Μουχθή (ΤΤ6) και Αλέξανδρο Διακουμάκο (ΤΤ10) του ΠΑΣΚΑ, αθλητές με συνεχείς παραστάσεις και αγώνες από Παγκόσμια Κύπελλα και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Τους αθλητές συνόδευσε ο Τεχνικός Διευθυντής του “Εν Σώματι Υγιεί” και Τεχνικός Σύμβουλος της Εθνικής Ομάδας κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης και προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στον Α.Ο. Αρίων Αμαλιάδας.

Μία άλλη ηλειακή συμμετοχή ήταν του Χάρη Μπακάλη από τα Λεχαινά με το σωματείο ΑΣΑΧ της Παιανίας, ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση στο ατομικό της κατηγορίας ΤΤ 3 (ο ΑΣΑΧ κέρδισε και τα 3 μετάλλια), χάνοντας οριακά με 3-2 ( τελευταίο σετ 11-9 ) την είσοδό του στο τελικό.

Στα διπλά αγωνίστηκε με το συμπαίκτη του Χρήστο Φράγκο ( 2ο στη κατηγορία ΤΤ3 ) και κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο, με νίκες επί όλων των αντιπάλων ζευγαριών, με τα περισσότερα ματς να είναι «κλειστά» στο σκορ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος