FOLLOW US: facebook twitter

Επίθεση με βιτριόλι: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στη δίκη – Όλοι οι διάλογοι μέσα στην αίθουσα

Ημερομηνία: 30-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Πάγωσαν όλοι στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν άκουγαν την Ιωάννα Παλαιοσπύρου με περίσσια δύναμη ψυχής να ανακαλεί από τη μνήμη της και να αφηγείται τις τραγικές στιγμές που βίωσε αμέσως μετά την επίθεση με το βιτριόλι που σημάδεψε τόσο το πρόσωπο και το κορμί της όσο και την ψυχή της.


Στο δικαστήριο η Ιωάννα κοίταξε με γενναιότητα τη γυναίκα που είχε απέναντι της και η οποία της στέρησε τα πάντα. Η 36χρονη Έφη Κακαρατζούλα, η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα, που καθόταν στο ακροατήριο περιτριγυρισμένη από αστυνομικούς, είπε προκλητικά στο θύμα ότι εκείνο γνωρίζει γιατί έγινε όλο αυτό και ότι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει.

Οι διάλογοι μέσα στην δικαστική αίθουσα ήταν συγκλονιστικοί. Και η Ιωάννα μάλιστα αποκάλυψε πως αμέσως μετά τον σοβαρό τραυματισμό της και ενώ εκείνη νοσηλευόταν με αφόρητους πόνους στο νοσοκομείο, η Κακαρατζούλα είχε σκοπό να καταφέρει να μπει στο νοσοκομείο και να τη σκοτώσει εκεί.

Όταν η κατάθεση έφτασε στον 40χρονο άνδρα που λόγω ζήλιας υποτίθεται ότι η κατηγορουμένη έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα λόγω της εμμονής της προς εκείνον, Η Ιωάννα είπε με σπασμένη φωνή: «Έχω πλέον μόνιμη αναπηρία σωματική 90% . Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν τον έχω δει ποτέ, δεν τον ξέρω, δεν ξέρω αν είναι στη δικαστική αίθουσα»

Το λόγο πήραν οι δικηγόροι που ρώτησαν την Ιωάννα

Απ. Λύτρας: Το δικαστήριο έχει αρμοδιότητα να κληθούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που συνομίλησαν με την κατηγορουμένη μετά το συμβάν. Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνέργιας. Εμφανίστηκε δικηγόρος σε κανάλια και είπε ότι εκπροσωπεί τον άντρα που προτείνουμε μάρτυρα. Αυτός είπε για το καυστικό υγρό και για την παρακολούθηση. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι κλήσεις αμέσως μετά το περιστατικό σε αυτά τα άτομα όφειλε ο ανακριτής να τα καλέσει. Ποιά είναι η γνώμη σας; Ήθελε η κατηγορούμενη απλά να σας βλάψει;

Ιωάννα: Αυτό που συμπεραίνω από τον τρόπο που έχει ενεργήσει η ίδια πριν και κατά τη διάρκεια της επίθεση, λόγω και της μεγάλη περιεκτικότητας του υγρού και το ότι το μετάγγισε σε δοχείο με μεγάλο στόμιο για να πέσει με μία κίνηση πάνω μου, το ότι με εγκλώβισε στο σημείο εκείνο και ότι όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει αλλά έχει αποθρασυνθεί και σχεδιάζει να έρθει στο νοσοκομείο για να με αποτελειώσει, μου δείχνουν ότι ήθελε να με σκοτώσει.

Απ. Λύτρας: Σας ζήτησε μέσω κάποιου προσώπου συγγνώμη;

ΙωάνναΔεν έχει επικοινωνήσει κανένας από την οικογένειά της και δεν έχει ειπωθεί τίποτα ούτε προς εμένα ούτε προς την οικογένειά μου.

Απ. Λύτρας: Σήμερα η κατηγορούμενη σας είπε κάτι;

Ιωάννα: Όχι. Με κοίταξε στα μάτια όπως εκείνη την ημέρα…

ΚατηγορούμενηΣας παρακαλώ. κύριε πρόεδρε.

ΑδελφόςΣκάσε μωρή, που θα μιλήσεις κιόλας! Φίδι Ε φίδι μιλάς. Γ@@@ το @@@ σου.

Μητέρα ΙωάνναςΣκύλα, απόβρασμα της κοινωνίας! Μας διέλυσες…

Στο σημείο αυτό, συνοδεία αστυνομικών ο αδελφός της Ιωάννας βγήκε για λίγο από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει.

Και η Ιωάννα συνέχισε: «Ήταν ξεκάθαρες οι οδηγίες των αστυνομικών να υπάρχει φύλαξη και στο δωμάτιο μου. Είχα μάθει να αναγνωρίζω με την ακοή το βηματισμό της μητέρας μου και κάθε φορά που έμπαινε κάποιος άλλος στο δωμάτιο αναστατωνόμουν και φώναζα ποιος είναι γιατί φοβόμουν μην μπει κάποιος στο δωμάτιο να μου κάνει κακό»

Απ. Λύτρας: Μάθατε ότι ήταν μεταμφιεσμένη;

ΙωάνναΦορούσε περούκα και δίπλα γάντια για να μην πάθει ζημιά από το υγρό που κουβαλούσε. Όλα αυτά έχουν βρεθεί στο σπίτι της.

Απ. ΛύτραςΟι γιατροί σας έχουν πει ότι η εμφάνιση σας θα μπορέσει να αποκατασταθεί;

ΙωάνναΗ τοποθέτηση των γιατρών είναι ότι έγινε δεν μπορεί να ξεγίνεται. Η βλάβη είναι μόνιμη. Η αναπηρία μόνιμη θα με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή. Δεν υπάρχει τρόπος να επανέλθει η φυσιογνωμία μου όπως τη ήξερα, ούτε το δέρμα μου να είναι ξανά όπως πριν.

Η μάχη στο νοσοκομείο

Στη συνέχεια η Ιωάννα ρωτήθηκε για τη μάχη που έδωσε μέσα στο νοσοκομείο: «Τα πρώτα τρία χειρουργεία είχαν να κάνουν με τον καθαρισμό των τραυμάτων, να μου κόψουν και να πετάξουν το απανθρακωμένο δέρμα. Κόπηκαν κομμάτια από το σώμα μου. Έχω μοσχεύματα, δεν έχω φυσικό δέρμα. Στα σημεία που έχουν χειρουργηθεί, δεν έχω αίσθηση. Τρέφομαι με καλαμάκι. Δεν μπορώ να σφίξω τα χείλη μου για να μασήσω. Τουλάχιστον για δέκα χρόνια δεν επιτρέπεται να με δει ο ήλιος λόγω των μοσχευμάτων».

Πολιτική αγωγή: Πόσες μάσκες φοράτε;

ΙωάνναΌλα τα ελαστικά ενδύματα στο σώμα τα φοράω όλη τη μέρα. Μόνο για μία ώρα που κάνω το μπάνιο μου και φοράω τις κρέμες μου επιτρέπεται να τις βγάζω. Μόνο τα δάχτυλά μου είναι ελεύθερα. Προβλέπεται να φοράω σίγουρα χρόνια τη μάσκα. Το ποσοστό αναπηρίας σύμφωνα με δημόσια επιτροπή, είναι πάνω από 90%. Αυτή τη στιγμή είμαι σε άδεια ασθενείας από την εργασία μου και παίρνω ένα επίδομα από το κράτος.

Η εφιαλτική στιγμή της επίθεσης

Και μετά περιέγραψε την στιγμή της επίθεσης:

ΠρόεδροςΠώς σας προσέγγισε και σας έριξε το υγρό;

ΙωάνναΉμασταν στο ίδιο επίπεδο, σημάδεψε το πρόσωπο μου, ήταν τόσο κοντά που είδα μόνο το πρόσωπο της. Το έριξε όλο στο πρόσωπο μου και κατευθείαν θόλωσε η όραση μου. Δεν μου είπε τίποτα, με κοίταξε με ψυχραιμία, νομίζω ότι μπορεί και να ήθελε να την αναγνωρίσω, διακινδύνευε να έρθει τόσο κοντά μου με κίνδυνο να την αναγνώριση που μου έδωσε την εντύπωση ότι είχε την ικανοποίηση να δω τα μάτια της, να τη δω. Είδα τα πόδια της, φορούσε αθλητικά και παντελόνι.

ΠρόεδροςΣτην αστυνομία περιγράψατε το υγρό, θυμάστε;

ΙωάνναΉταν παχύρρευστο, τεράστια ποσότητα, έπιανε τα μαλλιά μου, το πρόσωπο μου, τα χέρια μου, παντού.

ΕισαγγελέαςΔιασταυρώθηκαν τα βήματα σας;

Ιωάννα100%. Ήταν απόλυτα ψύχραιμη. Δεν μου είπε τίποτα. Ήταν πολύ κοντά μου.

ΕισαγγελέαςΉταν μεγάλη η ποσότητα του υγρού;

ΙωάνναΉταν μεγάλη σίγουρα. Όταν μου το έριξε ήταν σαν να ήταν ένα μπουκάλι με νερό. Ότι έφυγε επάνω μου ήταν με μία κίνηση και ήρθε όλο πάνω μου και με έλουσε από το κεφάλι μέχρι κάτω.

ΕισαγγελέαςΕισπνεύσατε ή κατάπιατε το υγρό;

ΙωάνναΕίμαι σίγουρη ότι το μύρισα και αν κάποιος μυρίσει καταλαβαίνει ότι είναι καυστικό. Δεν ξέρω πως έγινε και δεν το εισέπνευσα. Νομίζω από καθαρή τύχη και θαύμα. Η γιατρός μου, μου εξήγησε ότι ήμουν τυχερή που δεν το κατάπια ή δεν το εισέπνευσα. Ενώ είμαι καμένη στα χείλη και στη μύτη, από θαύμα δεν άνοιξα το στόμα μου. Νομίζω ότι δεν πρόλαβα ούτε αυτό να κάνω… αν το είχα κάνει, η ζημιά θα ήταν ανεπανόρθωτη και θα είχα πεθάνει.

Και συνέχισε: «Τα ρούχα μου έλιωναν πάνω μου. Πιστεύω ότι ήταν 1,5 με 2 λίτρα. Από ποσότητα τοίχου, ρούχα πάνω μου. Αποκλείεται να ήταν λιγότερο του λίτρου. Στο φαρμακείο με κοιτούσαν έντρομοι. Έβλεπαν πρόσωπο μου, ρούχα μου να λιώνουν πάνω μου. Μου φώναζαν να τα βγάλω», είπε και συμπλήρωσε ότι πλέον δεν έχει αριστερό αυτί.

«Κάηκε έλιωσε απανθρακώθηκε. Ο γιατρός δεν μπόρεσε να το σώσει. Οι γιατροί μου είπαν ότι ήταν πεπεισμένοι ότι θα πέθαινα. Ζω από θαύμα μου είπαν. Ότι είμαι τυχερή που δεν το εισέπνευσα, που δεν άνοιξα το στόμα να το καταπιώ γιατί θα καταστρέφονταν μέσα όλα και δεν θα γλίτωνα, που ενστικτωδώς έτρεξα φαρμακείο που ξέπλυνα αμέσως πρόσωπο μου. Έπεφταν τούφες τα μαλλιά μου στον νεροχύτη».

ΕισαγγελέαςΑπό πότε τη γνωρίζατε την κατηγορουμένη;

ΙωάνναΜετά το 2003-2004 που ήρθε στην Αθήνα για σπουδές, σε κάποια γενέθλια.

Ενώ αμέσως μετά ρωτήθηκε για τον 40χρονο άνδρα με τον οποίο η κατηγορούμενη είχε εμμονή και ζήλευε την Ιωάννα σε σημείο να θέλει να της κάνει ανεπανόρθωτο κακό.

ΠρόεδροςΕίχατε ένα κοινό γνωστό, ανδρικού φύλου, για ποιον πρόσκειται;

ΙωάνναΤον Νοέμβριο του 2018 δέχτηκα αίτημα φιλίας από άγνωστο άνδρα, είχαμε κοινή φίλη την κατηγορούμενη και έκανα αποδεκτό το αίτημα… είναι ο Ν. Ο. Στη συνέχεια δέχτηκα μήνυμα από την κατηγορούμενη για αυτό το θέμα, μου ζήτησε να τον διαγράψω γιατί σχετίζεται με εκείνον, δεν ρώτησα λεπτομέρειες, της είπα ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα από τη στιγμή που μου το ζητάς εσύ που είσαι γνωστή μου και τον διέγραψα. Μου ζήτησε να της στείλω το κινητό μου και να με καλέσει. Το έκανα, με πήρε, ήταν πολύ αναστατωμένη, έκλαιγε, της είπα να μην ανησυχεί, να μείνει ήσυχη μαζί μου, προσπάθησα να τη συμβουλεύσω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δείχνει την εντύπωση ότι στέλνει σε διάφορες κοπέλες μηνύματα, προσπάθησα να την καθησυχάσω και να την ηρεμήσω. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν τον έχω δει ποτέ, δεν τον ξέρω, δεν ξέρω αν είναι στη δικαστική αίθουσα, προσπάθησα να τη βοηθήσω σε βαθμό που μπορούσα και δεν έβλαψα κανένα από τους δύο. Επικοινώνησαν και οι δύο με εμένα και εγώ προσπαθούσα ευγενικα να το διαχειριστώ.

ΠρόεδροςΠώς είναι η κατάστασή σας σήμερα;

ΙωάνναΚαταρχάς να σας πω ότι μου έχουν πιστοποιήσει 90% σωματική αναπηρία και 50% ψυχική αναπηρία. Αυτή τη στιγμή αφού έχω ξεπεράσει τον κίνδυνο ζωής, έχουν πάρει δέρμα να καλύψουν τα εγκαύματα, έχω πρόβλημα στην ακοή, έχω τραύμα χειρουργικό στον λαιμό μου, έχω τραύματα στα χέρια μου που αρκετά συχνά δεν μπορώ να ανοίξω, τα δάχτυλα μου έχουν ενώσεις λόγω των τραυμάτων, έχω προβλήματα λειτουργικά και ψυχικά, τα οποία δεν θα γίνουν ποτέ όπως πριν. Θα χρειαστούν πολλά επίπονα χειρουργεία αποκατάστασης με όλους τους κινδύνους που αυτά περιλαμβάνουν, λοιμώξεων και λοιπά.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ