FOLLOW US: facebook twitter

Επιτέλους ξεκίνησε η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 06-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Με την οριοθέτηση του χώρου εργασιών στην πλατεία Δημοκρατίας (Μεταξά) από τους αναδόχους, φαίνεται ότι ξεκινάει –αν και με καθυστέρηση τριών μηνών– το μεγάλο έργο της «ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 2.396.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη στα τέλη του περασμένου Μαΐου και ενώ το πρώτο στάδιο των εργασιών θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Ιουνίου, για άγνωστη αιτία μόλις χθες οριοθετήθηκε ο χώρος των πρώτων εργασιών.

Στις εργασίες ανάπλασης περιλαμβάνονται η πλατεία Ηρώων, η πλατεία Δημοκρατίας, καθώς επίσης και το ιστορικό κέντρο της Αμαλιάδας, από το Μουσείο Μπελογιάννη, μέσω των οδών Ερμού, Ολυμπίας, της πλατείας Δημοκρατίας και της οδού Αντωνίου Πετραλιά μέχρι τον Πολυχώρο Πολιτισμού, από εκεί στην οδό Σμύρνης που φθάνει μέχρι το άλλο τμήμα της ανάπλασης.

Στον ενδιάμεσο χώρο θα γίνουν και αισθητικές παρεμβάσεις, καθώς επίσης θα τοποθετηθούν και δύο φωτοβολταϊκά δένδρα στην πλατεία Δημοκρατίας και στον ΟΤΕ, για ελεύθερη πρόσβαση WI-FI στους δημότες.

Ο χρόνος περαίωσης του έργου προσδιορίζεται στους 12 μήνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος