Το πόρισμα Καρώνη του ΕΜΠ για τα Τέμπη ανανέωσε τη συζήτηση για το τραγικό γεγονός, αλλά σε εντελώς λάθος διάσταση.

Μια βόλτα  σε παράξενους, σκοτεινούς λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, προφανώς φιλοκυβερνητικούς, και νιώθεις  πως στα Τέμπη δεν έγινε ποτέ τίποτε και όλο αυτό είναι μια συνωμοσία των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της Μαρίας Καρυστιανού.

Σε λίγο θα ζητήσουν και τον λόγο  από τους συγγενείς των θυμάτων.

Ξεχνώντας το βασικό. Ότι συγκρούστηκαν δύο τρένα εν έτει 2023.

Ότι βρέθηκαν στην ίδια τροχιά. Ότι υπήρξε μπάζωμα μετά.

Το δυστύχημα των Τεμπών δεν αποτελεί απλώς μια τραγωδία με ανθρώπινα θύματα. Το έγκλημα αυτό δεν είναι ατύχημα. Δεν είναι «ανθρώπινο λάθος».

Είναι το συλλογικό αποτέλεσμα ενός κράτους που λειτουργεί με ημίμετρα, με ευνοιοκρατία και χωρίς αίσθηση του ιερού καθήκοντος απέναντι στη ζωή του πολίτη.

Ένα κράτος που υποτιμά τη συντήρηση των υποδομών, αδιαφορεί για την τεχνολογική αναβάθμιση και καταπίνει εκατομμύρια χωρίς να παρέχει ούτε τα βασικά.