FOLLOW US: facebook twitter

Επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας Ιστορικού Μουσείου Πύργου στο κέντρο της πόλης

Ημερομηνία: 30-11-2022 | Συντάκτης:


Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλόπουλου, προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ηλείας



Αυτές τις ημέρες, κρίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη από ποτέ για άμεση λειτουργία του Ιστορικού Μουσείου της πόλης του Πύργου.

Ενός μουσείου που θα στεγάσει όλη την ιστορία της πόλης, θα ξεδιπλώσει την πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και παραγωγική ζωή άνω του ενός αιώνα.
Με τη δημιουργία ενός Ιστορικού Μουσείου θα δοθεί η δυνατότητα, να γνωρίσουν οι κάτοικοι της πόλης εις βάθος την ιστορία και τους ανθρώπους της που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στηνκοινωνικοπολιτική και πολιτιστική ανάτασή της. Επιπλέον για τους  επισκέπτες της πόλης θα είναι πόλος έλξης  και έχουν την ευκαιρία γνωριμίας με όλο το ιστορικό υπόβαθρο αυτής, μια από τις επιδιώξεις τους.
Το Ιστορικό Μουσείο της πόλης, για να μπορέσει να καλύψει όλες τις ανάγκες των εκθεμάτων, των«ιστορικών διαδρομών» εντός αυτού και των επισκεπτών επιβάλλεται να είναι σε κεντρικό σημείοτης πόλης. Ως πρόεδρος δύο πολύ σημαντικών φορέων με πλούσια πολιτιστική δράση καιπαρακαταθήκη ετών στα δρώμενα της πόλης, εκτιμώ ότι το κτίριο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις είναι αυτό της Τράπεζας της Ελλάδας που βρίσκεται στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα.
Ένα κτίριο μεγάλης αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας, που συνδέεται άμεσα με τον κοινωνικό ιστότης πόλης και ανταποκρίνεται στις ανάγκες και προσδοκίες ώστε να καταστεί το μουσείολειτουργικό και επισκέψιμο.
Θέλουμε με την ευκαιρία να εκφράσουμε την ευαρέσκεια μας στον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο,το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους φορείς για την στήριξη  της πρωτοβουλίας αυτής  και δεσμευόμαστε να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις και γνώσεις για την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου αλλά και αναγκαίου έργου που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του κέντρου της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος