FOLLOW US: facebook twitter

Επιταγές …κατάρτισης

Ημερομηνία: 30-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Όταν αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες κατέβαιναν στους δρόμους το 2016, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτώντας το λεγόμενο «κίνημα της γραβάτας», που συνέβαλε αποφασιστικά στην επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση στη δύσκολη στιγμή θα τους ανταμείψει με… κουπόνια.

Η κυβέρνηση στα μέτρα της για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας παρέλειψε  την αναπλήρωση εισοδήματος για όλες τις κατηγορίες των επιστημόνων αυτοαπασχολούμενων: δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, οικονομολόγους, δηλαδή ακριβώς όσους έθεσαν τις βάσεις για το αφήγημα της “μεσαίας τάξης” που κυριάρχησε στον προγραμματικό λόγο της σημερινής κυβέρνησης.

Η ΝΔ αντί να να εντάξει αυτές τις κατηγορίες στο επίδομα των 800 ευρώ, τους χορηγεί «επιταγές κατάρτισης» 600 ευρώ με αποπληρωμή σε δύο δόσεις αλλά και… πιστοποιητικό συμμετοχής! Το μέτρο προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις καθώς οι επιστημονικοί φορείς θεωρούν ότι αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία, να υποχρεωθούν επαγγελματίες και ειδικά νέοι, με υψηλό επιστημονικό επίπεδο, να καθίσουν στα θρανία για να λάβουν 600 ευρώ.

Ταυτόχρονα, εν μέσω πρωτοφανούς απραξίας στο  ΕΣΠΑ, που σύμφωνα με τη δημιουργική λογιστική του Πρωθυπουργού θα συμβάλει με 3 δισ. στο «πακέτο στήριξης», η κυβέρνηση φαίνεται να επιστρατεύει παρωχημένες πρακτικές στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων, που έχουν πάψει να γίνονται ανεκτές από την ΕΕ. Το 2020  το αυτοαποκαλούμενο κόμμα της «μεσαίας τάξης» και των περισπούδαστων managers, θα στηρίξει γιατρούς και δικηγόρους με… κουπόνια και θα αντιμετωπίσει την κρίση με… «επιδοτούμενα σεμινάρια». Μόνο στo Harvard και το Columbia θα μπορούσαν να διδάσκονται τέτοια οικονομικά.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος