FOLLOW US: facebook twitter

Eπιταχύνονται οι έρευνες για φυσικό αέριο στον Κυπαρισσιακό

Ημερομηνία: 13-04-2022 | Συντάκτης:

-Στο «μικροσκόπιο» της Energean η αξία του κοιτάσματος στο Κατάκολο

Επιμ.: Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Και επίσημα μπήκε στον κυβερνητικό σχεδιασμό η έρευνα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, μετά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στον Κυπαρισσιακό κόλπο, τα Ελληνικά Πετρέλαια ολοκλήρωσαν πρόσφατα δισδιάστατες σεισμικές έρευνες και ακολουθεί τώρα η ερμηνεία των δεδομένων, προκειμένου να προσδιοριστούν τα σημεία όπου θα γίνουν τρισδιάστατες έρευνες μεγαλύτερης ευκρίνειας.

Οι λοιπές χερσαίες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα που είχαν παραχωρηθεί για έρευνα (Αιτωλοακαρνανία, ‘Αρτα – Πρέβεζα και ΒΔ Πελοπόννησος) επιστράφηκαν στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζονται οι εξελίξεις και για την θαλάσσια περιοχή του δυτικού Πατραϊκού κόλπου, καθώς οι ενδείξεις από τις έρευνες που προηγήθηκαν, καταλήγουν στην ύπαρξη πετρελαίου και όχι φυσικού αερίου.

Σε ό,τι αφορά τα κοιτάσματα στο Κατάκολο, στα οποία ανάδοχος είναι η Energean Oil, πηγές της εταιρείας τόνισαν στην Πρωινή ότι έχουν ξεκινήσει τη μελέτη επί του επιβεβαιωμένου κοιτάσματος φυσικού αερίου, περίπου ένα δις. κυβικά μέτρα, για να διαπιστώσουν αν είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμο και αν είναι βιώσιμη μια επένδυση για την άντλησή του. Υπενθυμίζεται πως η όλη προετοιμασία που είχε γίνει από το 2014, αφορούσε τα –επίσης επιβεβαιωμένα- κοιτάσματα πετρελαίου στο Κατάκολο, για τα οποία εκκρεμεί από το 2019 η οριστική έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος