FOLLOW US: facebook twitter

«Επιστροφή» στο κόκκινο για την Ηλεία

Ημερομηνία: 02-12-2021 | Συντάκτης:

Ανησυχία για τη διασπορά στα σχολεία- Σύσκεψη χθες στο Λάτσειο με τη συμμετοχή των Διευθυντών Εκπαίδευσης της Ηλείας


– Ακόμα 12 μαθητές και ένας εκπαιδευτικός χθες θετικοί στον κορονοϊό
– Κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου από τους μαθητές λόγω της αύξησης των κρουσμάτων
– «Γέμισε» η κλινική covid-19 του Νοσοκομείου Πύργου- Στην Πάτρα θα διακομίζονται τα νέα περιστατικά


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία καθώς από την Δευτέρα έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 400 ενεργά κρούσματα.

Έτσι, από σήμερα, λόγω της νέας επιδείνωσης στους επιδημιολογικούς δείκτες, η Ηλεία «επιστρέφει» και πάλι στο «κόκκινο» (επίπεδο 4) από το «πορτοκαλί» (επίπεδο 3) που βρισκόταν για καιρό.

Την ίδια στιγμή, η κλινική covid-19 του Νοσοκομείου Πύργου, των 17 κλινών, έχει ήδη γεμίσει και οποιοδήποτε νέο περιστατικό παρουσιαστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι να διακομισθεί σε Νοσοκομείο της Πάτρας…

 

Διασπορά στα σχολεία

Η διασπορά του ιού στο Νομό, βάσει των επίσημων στοιχείων, παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των νοσούντων, αφορά νέους και παιδιά γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη σχολική κοινότητα. Μάλιστα χθες, γνωστοποιήθηκε ότι ακόμα δώδεκα μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν προβληθεί από τον covid-19.

Τα περισσότερα, εννέα (9) συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου όπου από την αρχή της εβδομάδας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 24 παιδιά θετικά. Το γεγονός αυτό, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των μαθητών που προχώρησαν χθες, στην κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος διεκδικώντας την λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας μιας και βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Υπουργείου Παιδείας, δεν κλείνει κανένα τμήμα εάν δεν έχει νοσήσει το 50%+ των παιδιών του τμήματος. Τα κρούσματα στο σχολείο είναι διάσπαρτα και η ανησυχία πλέον είναι έκδηλη τόσο στην μαθητική όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Επίσης χθες, εντοπίστηκαν δυο νέα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου και ακόμα ένα στο Γυμνάσιο Λύκειο Λάλα καθώς και σε έναν εκπαιδευτικό από το Δημοτικό Σχολείο Πανόπουλου.

 

Δήμαρχος Πύργου: «Απαιτείται υπεύθυνη κοινωνική συμπεριφορά»

Σύσκεψη με τους προϊστάμενους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού κ.κ. Νίκο Κλάδη και Γιώργο Φωτεινόπουλο είχε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Πλεμμένος, λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη μαθητική κοινότητα.

Αν και στατιστικά, τα κρούσματα τόσο στο γενικό πληθυσμό του Δήμου όσο και της μαθητικής κοινότητας, συγκριτικά με την διασπορά της επιδημίας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο η ανοδική καμπύλη των αριθμών δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Έτσι, και μετά τα τελευταία στοιχεία, ο δήμαρχος Πύργου κάλεσε στο γραφείο του τους διευθυντές υπηρεσιών για καλύτερη ενημέρωση και σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων, όποτε κριθούν απαραίτητες.

«Παρακολουθούμε με προσοχή το φαινόμενο. Είχαμε επίσης επικοινωνία και με τον ΕΟΔΥ στην Πάτρα και είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να κάνουμε πιο δυναμικές παρεμβάσεις. Οφείλουμε να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Με θρησκευτική ευλάβεια να τηρούμε τα μέτρα προσωπικής υγιεινής, να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό, να τηρούμε τις οδηγίες ανίχνευσης του κορονοϊού μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στο περιβάλλον μας. Οι γονείς επίσης θα πρέπει να παρακολουθούν και να θερμομετρούν τα παιδιά και να δίνουν τις σωστές οδηγίες», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Αντωνακόπουλος. Και συνέχισε τονίζοντας πως: «Δεν χρειάζεται πανικός και ακραίες συμπεριφορές απέναντι σε μια επιδημία η οποία ούτως ή άλλως θέλει υπευθυνότητα και σωστή κοινωνική συμπεριφορά. Εάν τα ζητήματα δημόσιας υγείας δεν αντιμετωπιστούν με καθολικά μέτρα που θα τα υιοθετήσει ο πληθυσμός, δεν πρόκειται να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Διαρκώς έχουμε μεταλλάξεις. Είμαστε μια περιοχή με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και γερασμένο πληθυσμό. Αν και είμαστε σε χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων, είμαστε μια περιοχή με μεγάλο κίνδυνο να ανέβουν αν δεν επιδείξουμε υπευθυνότητα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος