FOLLOW US: facebook twitter

Επιστρέφει το open bus στον Πύργο

Ημερομηνία: 16-06-2021 | Συντάκτης:
-Εγκρίθηκε από το υπουργείο Υποδομών η ειδική διαδρομή από το Κατάκολο

Αποδεκτό έκανε το αίτημα του ΚΤΕΛ Ηλείας η Γενική Διεύθυνση Τουριστικής Πολιτικής του υπουργείου Τουρισμού για να ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια του ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου (openbus) στη διαδρομή Κατάκολος-Πύργος-Κατάκολο, με στάσεις εντός του αστικού ιστού, τα οποία θα μεταφέρουν επιβάτες κρουαζιέρας στην πόλη.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η απόφαση, εγκρίνεται η ειδική διαδρομή Κατακόλου-Πύργου-Κατακόλου, ειδικού τουριστικού λεωφορείου δημόσιας χρήσης ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης πόλεων, από την επιχείρηση PYRGOS TRAVEL A.E.. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 28,4 χλμ και σημείο αφετηρίας και τερματισμού είναι ο χώρος της μαρίνας του Λιμένος Κατακόλου.

Αναλυτικά η διαδρομή:

Α. ΑΦΕΤΗΡΙΑ/ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Στο χώρο της μαρίνας Λιμένος Κατακόλου.

Β. ΟΔΟΙ: Ιωάννου Λάτση -Επαρχιακή οδός Πύργου-Κατακόλου -Λεωφόρος Σπύρου Λάτση-Κατακόλου-Ερυθρού Σταυρού-Πατρών -Κοκκίνου-Μανωλοπούλου-Πατρών -Ερμού –Ολυμπίων –Μπελούση-Γορτυνίας-Κωνσταντινουπόλεως-Παυσανίου-Βύρωνος-κόμβου Αγίου Γεωργίου (supermarketTερζής) -Γερμανού-Ερμού -Πατρών -Ερυθρού Σταυρού -Κατακόλου -Λεωφόρος Σπύρου Λάτση-Επαρχιακή οδός Πύργου-Κατακόλου -Ιωάννου Λάτση.

Σημειώνεται ότι κάθε δεύτερη Τετάρτη που πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Παυσανίου, η ειδική διαδρομή λόγω του ότι θα παραλείπονται οι οδοί Κωνσταντινουπόλεως, Παυσανίου και Βύρωνος θα ακολουθεί την εξής πορεία:

ΟΔΟΙ: Ιωάννου Λάτση -Επαρχιακή οδός Πύργου-Κατακόλου -Λεωφόρος Σπύρου Λάτση-Κατακόλου-Ερυθρού Σταυρού-Πατρών -Κοκκίνου-Μανωλοπούλου-Πατρών -Ερμού -Ολυμπίων -στη συμβολή των οδών Μπελούση και Γορτυνίας, στροφή αριστερά και κατεύθυνση έως τη συμβολή των οδών Γορτυνίας και Κιλκίς. Στη συμβολή των οδών Γορτυνίας και Κιλκίς στροφή δεξιά και κατεύθυνση προς τον κόμβο Αγίου Γεωργίου (supermarketTερζής)-Γερμανού-Ερμού -Πατρών -Ερυθρού Σταυρού -Κατακόλου -Λεωφόρος Σπύρου Λάτση-Επαρχιακή οδός Πύργου-Κατακόλου -Ιωάννου Λάτση-στο χώρο της ‘’μαρίνας’’ Λιμένος Κατακόλου (τερματισμός).

ΣΤΑΣΕΙΣ:1. Κεντρική Πλατεία Κατακόλου, εντός της Τ.Κ. Κατακόλου, πλησίον Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

2.Μοναστήρι Γέννησης Θεοτόκου, στην είσοδο της Τ.Κ.Αγίου Ιωάννη, (στάση και για τις δύο κατευθύνσεις)

3.Μανωλοπούλου 19, εντός του σχεδίου πόλης Πύργου, πλησίον Παλαιάς Αγοράς Πόλης

4.Ερμού 37, εντός σχεδίου πόλης Πύργου, πλησίον Θεάτρου Απόλλωνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος