FOLLOW US: facebook twitter

«Επιστρέφει» ο φόβος στην Αμαλιάδα – Ανησυχία από την διασπορά του ιού στην Ηλεία

Ημερομηνία: 11-02-2021 | Συντάκτης:
Στο «κόκκινο» ο Παθολογικός τομέας του Νοσοκομείου Πύργου
  • Θετικοί δυο Νοσηλευτές σε ΝΜ Πύργου και ΚΕΠΕΠ Λεχαινών
  • Τρείς μαθητές στην Αμαλιάδα θετικοί στον κορονοϊό – «Έκλεισαν» τμήματα αλλά και το 2ο ΓΕΛ
  • Εκατοντάδες rapid test καθημερινά στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης
  • 24 συνολικά χθες τα νέα κρούσματα στο Νομό

Ανησυχία εξακολουθεί να επικρατεί στην Ηλεία από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρουσιάζεται όχι μόνο στον “κόκκινο” Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης που η διασπορά φαίνεται πως είναι μεγάλη, αλλά και σε άλλες περιοχές του Νομού καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες έφτασαν τα 24.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ, πραγματοποιούν καθημερινά εκατοντάδες rapid test κυρίως στη βόρεια Ηλεία ενώ δεκάδες είναι και τα τεστ που πραγματοποιούνται στις δυο νοσηλευτικές μονάδες Πύργου και Αμαλιάδας.

Ο φόβος όμως φαίνεται πως «επέστρεψε» στην Αμαλιάδα καθώς από την αρχή της εβδομάδας, ο κορονοϊός «έκλεισε» δυο τμήματα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν θετικές στον ιό δυο μαθήτριες της α’ και της ε’ τάξης καθώς ένας εκ των γονέων τους είχε επιβεβαιωθεί λίγο νωρίτερα ότι νοσεί από τον covid 19. Τα μαθήματα συνεχίζονται με τηλεκπαίδευση, όπως και στο 2ο Λύκειο Αμαλιάδας, οι μαθητές του οποίου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη εκφράζοντας φόβους για την αύξηση των κρουσμάτων, που λίγες μόλις ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκαν καθώς βγήκε θετικό το τεστ που διενεργήθηκε σε συμμαθητή τους…

Στο Δήμο Ήλιδας, επικρατεί ιδιαίτερη ανησυχία για τη διασπορά του ιού ενώ έντονες είναι και οι φήμες τις οποίες όμως διέψευσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και για αυτό θα επισκεφθεί την Αμαλιάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Λυμπέρης, συνέστησε προσοχή και ζήτησε από τους συμπολίτες του να επιδείξουν ευλαβική τήρηση των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού. Πάντως χθες, από τα τεστ που διενεργήθηκαν, στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, εννέα ήταν τα θετικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για medical glove

Στο «κόκκινο» οι κλινικές

Στην κλινική covid-19 του Νοσοκομείου Πύργου νοσηλεύονται 13 ασθενείς με κορονοϊό ενώ ακόμα 6 άτομα παραμένουν στους θαλάμους των ύποπτων περιστατικών έως ότου αποσταλούν τα αποτελέσματα των μοριακών τους τεστ. Η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων ασθενών, αφορά υπερήλικες που φιλοξενούνταν στο ιδιωτικό γηροκομείο της Βάρδας και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση τους κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Την ίδια στιγμή όμως, η λειτουργία του παθολογικού τομέα του Νοσοκομείου Πύργου βρίσκεται στο «κόκκινο» καθώς συνολικά σε Παθολογική και κλινική covid χθες νοσηλεύονταν… 75 ασθενείς. Μάλιστα, λόγω και της αργίας για τον Πολιούχο της πόλης, υπήρχε μόνον ένας Παθολόγος για όλο το 24ωρο, για να εξετάσει τους 56 νοσηλευόμενους της παθολογικής αλλά και τους υπόλοιπους ασθενείς- ύποπτους και επιβεβαιωμένους- του 3ου ορόφου (διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα λόγω της προετοιμασίας που απαιτείται για να εισέλθει στις συγκεκριμένες κλινικές) και ταυτόχρονα είχε και την ευθύνη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών!

Θετικοί Νοσηλευτές

Μεγάλη ανησυχία όμως επικράτησε το βράδυ της Κυριακής στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πύργου, όταν βγήκε θετικό το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί νεαρή Νοσηλεύτρια λίγες ώρες νωρίτερα καθώς είχε αισθανθεί αδιαθεσία. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ όλοι οι εργαζόμενοι με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή και είχαν τις ίδιες ώρες βάρδια. Τα αποτελέσματα ωστόσο, ήταν όλα αρνητικά ενώ η νοσηλεύτρια παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ακόμα όμως ένας Νοσηλευτής αυτή τη φορά του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών βγήκε θετικός ύστερα από έλεγχο rapid test στο οποίο υποβλήθηκαν και τα 64  μέλη του προσωπικού. Ο Νοσηλευτής βρίσκεται σε καραντίνα αναμένοντας και τα αποτελέσματα του μοριακού του τεστ ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να φτάσει στο Κέντρο προκειμένου να προχωρήσει σε έλεγχο και στους 42 φιλοξενούμενους.

Αποτέλεσμα εικόνας για

Διαρκείς έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται καθημερινά στον «κόκκινο» Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης πραγματοποιώντας rapid test στις κοινότητες της περιοχής. Χθες, έγιναν 191 ραπιντ τεστ στο Κάστρο από τα οποία όλα ήταν αρνητικά ενώ στη Βάρδα  πραγματοποιήθηκαν 216 ραπιντ τεστ εκ των οποίων ανιχνεύθηκαν 6 θετικά και 1 αδιευκρίνιστο. Σήμερα έχει προγραμματιστεί η διενέργεια rapid test από τις 09.30 έως τις 13.30 το μεσημέρι, στη Μυρσίνη (προαύλιο εκκλησίας) και στο Δημοτικό Σχολείο Νησίου.

Επίσης, τεστ, θα πραγματοποιηθούν και την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, μπροστά από το Δημαρχείο Λεχαινών, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου μπροστά από το Δημαρχείο στη Βάρδα και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στο Νεοχώρι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος