FOLLOW US: facebook twitter

Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

Ημερομηνία: 22-03-2021 | Συντάκτης:

Η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην πρόσληψη του απαιτούμενου ιατρικού προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε επιστράτευση ιδιωτών γιατρών (για ένα μήνα). Αφορά 206 παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς ιατρούς από την Περιφέρεια Αττικής.

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε» αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Και καταλήγει: «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών».

► Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα φύλλα πορείας θα αποσταλούν σε 206 συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς κάτω των 60 ετών.

Οι γιατροί που επιστρατεύονται θα δικαιούνται αμοιβής ανάλογης των καθηκόντων τους η οποία θα προσδιοριστεί νομοθετικά. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πέραν του ωραρίου της υπηρεσίας τους στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

Εφημερία «μάχης» στον Ευαγγελισμό

902.gr

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως την ίδια ώρα οι ανταποκρίσεις των υγειονομικών από τις εφημερίες των νοσοκομείων είναι αγωνιώδεις. «125 διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ», λέει στην «Εφ.Συν» ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας.

Τα νοσοκομεία ξεκινούν τις εφημερίες τους με όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ κατειλημμένα και με παρέλαση ασθενοφόρων.

Εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείχνουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να περιμένουν στην ουρά στον «Ευαγγελισμό» για να μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο και όπως δήλωσε ο Γιώργος Φερεντίνος ειδικευόμενος γιατρός καρδιολόγος και μέλος του ΔΣ, μέχρι τις έξι το πρωί είχαν γίνει 180 εισαγωγές εκ των οποίων το 1/3 ήταν ασθενείς με covid-19.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος