FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Χρ. Γαρύφαλλου προς Δήμαρχο Πύργου: «Επικίνδυνα και ασυντήρητα τα απορριμματοφόρα του Δήμου»

Ημερομηνία: 13-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Επιστολή μέσω της οποίας ζητά την αγορά νέων απορριμματοφόρων στο Δήμο Πύργου, δεδομένου ότι τα υπάρχοντα είναι επικίνδυνα και μη ασφαλή για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας, απέστειλε προς το Δήμαρχο Πύργου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος.

Ο κ. Γαρύφαλλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια οχημάτων και προσωπικού, τονίζοντας ότι η Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πρασίνου με πολλά έγγραφα σας έχει ενημερώσει ότι τα απορριμματοφόρα που έχει η υπηρεσία είναι στην πλειοψηφία τους άνω της 25ετίας, καταπονημένα, παλαιάς τεχνολογίας και με πολλές και συχνές βλάβες. «Κάποιες από τις βλάβες αυτές κρύβουν κινδύνους για τους εργαζομένους και αυτός είναι ο λόγος κ. Δήμαρχε για να μην θρηνήσουμε θύματα. Όπως γνωρίζετε συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στην καθημερινή αποκομιδή διότι από τα οχτώ (8) απορριμματοφόρα που έχουμε, μόνο το ένα (1) κάνει αποκομιδή αυτή τη στιγμή ενώ τα υπόλοιπα μόλις βγουν από το συνεργείο μετά από δύο ημέρες ή και την ίδια μέρα ακινητοποιούνται σε διαφορά σημεία κατά την διάρκεια της αποκομιδής. Έτσι λοιπόν τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών μένουν σε διάφορα σημεία του Δήμου και γίνονται οι εργαζόμενοι δέκτες παραπόνων και έντονων διαμαρτυριών από τους δημότες μας. Το κόστος συντήρησης είναι εξαιρετικά υψηλό και το σημαντικότερο η ασφάλεια των οδηγών και των εργατών είναι σε κίνδυνο. Απ’ ότι γνωρίζουμε είχανε γίνει ενέργειες για την αγορά πέντε (5) απορριμματοφόρων όμως πληροφορηθήκαμε ότι η διαδικασία σταμάτησε. Δεν γνωρίζουμε το λόγο και γιατί. Όμως εμείς σαν σύλλογος νοιαζόμαστε για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων που προσφέρουν ένα τεράστιο έργο δικαιούνται να εργάζονται τουλάχιστον με ασφάλεια».

Συνεχίζοντας, επισημαίνει ότι είναι αδιανόητο να επιτρέπεται να κινούνται οχήματα του Δήμου σε τέτοια κατάσταση και καλεί τον Δήμαρχο να επιληφθεί άμεσα του θέματα τονίζοντας πως «στο κάτω-κάτω είναι ανθρώπινο και όχι πολιτικό και η πρόταση μας είναι αγορά νέων απορριμματοφόρων και σε κάποια από τα παλαιά απορριμματοφόρα υποχρεωτική εφαρμογή και λειτουργία νέων συστημάτων ασφάλειας όπως βαλβίδες ορίου ανώτατης ταχύτητας, λειτουργία των φάρων σήμανσης καθ’ όλη τη διάρκεια της αποκομιδής ημέρα ή νύχτα, κατάργηση της όπισθεν ταχύτητας όταν το σκαλοπάτι των εργατών καθαριότητας είναι ανοικτό, τοποθέτηση προβολέων στο πίσω μέρος του οχήματος, τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης της αποκομιδής με κάμερες στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου. Το εργατικό δυναμικό είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε και πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Όχι άλλα θύματα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος