FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή στον Πρωθυπουργό από τους Επιστημονικούς φορείς και το ΕΒΕ Ηλείας: Ζητούνται εξειδικευμένα μέτρα και σαφείς οδηγίες

Ημερομηνία: 10-03-2020 | Συντάκτης:

Τη λήψη εξειδικευμένων μέτρων στο Νομό με σαφείς οδηγίες για την λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, την ενίσχυση των δομών υγείας αλλά και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων στην περιοχή, ζητούν με επιστολή τους από τον Πρωθυπουργό, οι επιστημονικοί φορείς και το Επιμελητήριο Ηλείας.

Στην επιστολή που υπογράφουν οι πρόεδροι των: Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας, Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου, Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας και του Επιμελητηρίου Ηλείας επισημαίνεται:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, επικοινωνούμε μαζί σας, σαν φορείς του νομού Ηλείας, που όπως γνωρίζετε πλήττεται σοβαρά από τις συνέπειες της διάδοσης του κορωνοϊού.

Η κατάσταση στο νομό μας τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις λόγω και της ελλιπούς ενημέρωσης που επικρατεί.

Την στιγμή αυτή στον νομό  Ηλείας δεν γνωρίζουμε σε ποια φάση επικινδυνότητας βρισκόμαστε και ποιο ειδικό σχέδιο εφαρμόζεται για τον τόπος.

Αυτό έχει σαν συνέπεια να υπάρχει παραπληροφόρηση, παρενέργειες στην λειτουργία της αγοράς και την τοπική οικονομία, ενώ έχει ακυρωθεί πλήρως η τουριστική δραστηριότητα.

Θεωρούμε πρώτιστη προτεραιότητα την άμεση ενίσχυση των δομών υγείας του νομού ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις σημερινές αυξημένες απαιτήσεις.

Παράλληλα πρέπει άμεσα να δοθούν σαφείς οδηγίες για την λειτουργία του Δημοσίων Υπηρεσιών και γενικότερα της Διοίκησης στις πληττόμενες περιοχές δεδομένου ότι σε πολλές από αυτές (δικαστήρια κ.α.) υπάρχει καθημερινά μεγάλη συνάθροιση κοινού.

Απαιτούμε υπεύθυνη ενημέρωση και συνεργασία από τον αρμόδιο φορέα (ΕΟΔΥ) ενώ είναι ιδιαίτερη χρήσιμη η εκπόνηση εξειδικευμένων οδηγιών για τις επιχειρήσεις υγειονομικού χαρακτήρα και μη.

Εκτιμούμε ότι απαιτείται πλέον για την περιοχή μας η λήψη εξειδικευμένων μέτρων, διότι στην Ηλεία εμφανίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα θα πρέπει να επεξεργαστείτε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την εκτεταμένη διάδοση του κορωνοϊού στον νομό μας.

Είμαστε στην διάθεση σας για να συμβάλουμε με οποιονδήποτε τρόπο στην οργάνωση ενός σχεδίου αποτελεσματικής και εξειδικευμένης αντιμετώπισης του προβλήματος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος