FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή στον Πρωθυπουργό από τους εργαζόμενους των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης: Ζητούν μονιμοποίηση του θεσμού των ΚΔΑΠ και  ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Ημερομηνία: 25-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ μέσω του Πανελλήνιου Συλλόγου τους, ζητώντας να μεριμνήσει για την εκκίνηση των διαδικασιών μονιμοποίησης του θεσμού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ σε μόνιμες οργανικές Δομές των Δήμων. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό για να του καταθέσουν τις τεκμηριωμένες προτάσεις τους, με τις οποίες μάλιστα είχε συνταχθεί κι ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο κοινωνικό έργο που παρέχεται προς τα παιδιά, τα παιδιά/άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Στην επιστολή τους αναφέρουν: «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κυβερνήσεως, Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών  (ΚΔΑΠ)  και  παιδιών/ατόμων  με  αναπηρία  (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων (ΠΑΣΕΚΔΑΠ),  αποτελεί  πανελλαδικά το μοναδικό  πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο εκπροσωπώντας περίπου 2.400 εργαζόμενους στα 445 ΚΔΑΠ και 83 ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Συμβασιούχοι-εργαζόμενοι με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων που φτάνουν μέχρι και τα 17συνεχή χρόνια εργασίας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των  Δήμων  στον  ευαίσθητο  τομέα  της  δημιουργικής  και  παιδαγωγικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τόσο των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών, όσο και των παιδιών και ατόμων με αναπηρία. Το παιδαγωγικό μας έργο και η προσφορά μας στην οικογένεια έχει αναγνωριστεί πολλάκις και καθολικά από την ελληνική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια. Κύριε  Πρωθυπουργέ, σας καλούμε να κάνετε δεκτό το αίτημά μας και να συναντήσετε τους εκπροσώπους του ΔΣ μας, οι οποίοι θα σας ενημερώσουν αναλυτικά για το έργο μας, την προσφορά των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στις οικογένειες των εξυπηρετούμενων, αλλά και θα σας καταθέσουν τις τεκμηριωμένες προτάσεις μας για τη μόνιμη θεσμοθέτηση της λειτουργίας των Δομών μας στους Δήμους. Σας καλούμε να στηρίξετε εμπράκτως τον αγώνα μας, θέτοντας ανάμεσα στις άλλες προτεραιότητες της Κυβέρνησής σας, τη μονιμοποίηση του θεσμού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές παρεμβάσεις, οι οποίες πρέπει να «πυροδοτηθούν» από δική σας προσωπική παρέμβαση και μέριμνα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος