FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή στον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης από τους τρεις εμπορικούς συλλόγους: Ζητούν την απαλλαγή δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις τους λόγω πανδημίας

Ημερομηνία: 11-02-2021 | Συντάκτης:

Αίτημα για την απαλλαγή δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις τους για το 2020 και για όσο διαρκεί η πανδημία, υπέβαλλαν με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, οι εμπορικοί σύλλογοι του δήμου, δηλαδή Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βουπρασίας. Την επιστολή υπογράφουν αντιστοίχως οι πρόεδροι Καρκαβίτσας Παναγιώτης,  Γυφτοχρήστος  Ιωάννης και Τσίρος Ανδρέας οι οποίοι αναφέρουν τα εξής:

“Όλοι γνωρίζουμε πως οι επιχειρήσεις όλης της χώρας και του δήμου μας, βιώνουν τη μεγαλύτερη ίσως οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι περισσότερες λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας έχουν κλείσει με κρατική εντολή και άλλες υπολειτουργούν τον τελευταίο χρόνο.

Ως σύλλογοι λοιπόν που εκπροσωπούν τον εμπορικό και επαγελματικό κόσμο του δήμου μας αιτούμαστε με αυτήν μας την επιστολή να εξετάσετε τα εξής:

  • Απαλλαγή των δημοτικών τελών για το 2020 και όσο διαρκέσει η πανδημία στις επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή καθώς και αυτών που περιόρισαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του ιού.
  • Την απαλλαγή των αναλογούντων τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για το 2020 και όσο διαρκέσει η πανδημία στις παραπάνω επιχειρήσεις.
  • Διαγραφή των προστίμων υπήρξαν για τις επιχειρήσεις από το δήμο το 2020
  • Σε περίπτωση που έχουν καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος αυτού να διενεργηθεί συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις.
  • Την απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας, δημοτικού φωτισμού και κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων που εχουν πληγεί από τα έκτακτα για τον κορονοϊο μετρα, έδωσε η κυβέρνηση στους δήμους με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου η οποία εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2020. Απαιτείται λοιπόν από το δήμο να ενεργοποιήσει τις απαλλαγές δημοτικών τελών των κοινόχρηστων χώρων μέσα από την πλατφορμα της ΚΕΔΕ, ώστε να έχουν στη συνέχεια πρόσβαση για αίτηση οι επαγγελματίες του δήμου μας.

Θεωρούμε ότι για να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις μας και αν συνεχίσουν να υφίστανται πρέπει να εχουν βοήθεια από το κράτος πόσο μάλλον από το δήμο στον οποίο ανήκουν. “

Καταλήγοντας επισημαίνουν οτι ευελπιστούν το αίτημά τους να έχει την ανταπόκριση που απαιτείται και επιβάλλεται λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος