FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή στον Πρωθυπουργό από τους Εμπορικούς Συλλόγους του Ηλειακού Κάμπου: «Πάρτε πίσω το μέτρο-παρωδία για απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 6μ.μ.»

Ημερομηνία: 01-03-2021 | Συντάκτης:
Ζητούν να ισχύσει η απαγόρευση από τις 9 το βράδυ όπως στην Αθήνα

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 9 το βράδυ και όχι στις 6 το απόγευμα που ισχύει σήμερα, ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους που κοινοποιήθηκε  πριν ακόμα δοθεί η νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 8 Μάρτη,  στον Πρωθυπουργό, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σε όλους τους Βουλευτές του Νομού Ηλείας, οι  Εμπορικοί Σύλλογοι του Κάμπου, δηλαδή  Ανδραβίδας, Βουπρασίας, Λεχαινών και Τραγανού καθώς και ο Επιχειρηματικός Σύλλογος Ηλείας. Ζητούν δε από τη κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο- παρωδία της διακοπής της κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα αιτιολογώντας με επιχειρήματα αυτή τους τη θέση και αναφέρονται κυρίως στο ότι η περιοχή του Κάμπου είναι αγροτική και η περίοδος καλλιεργητική με συνέπεια ο αγροτικός πληθυσμός να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα καταστήματα. Ειδικότερα στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

«Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα. Αυτό το μέτρο – παρωδία αποδεδειγμένα πλέον πρόκειται για ένα μέτρο που όχι μόνο δεν βοηθάει στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά αντίθετα επιβαρύνει περισσότερο τους πολίτες που αναγκάζονται να εξυπηρετηθούν στα σουπερ μαρκετ και σε άλλα καταστήματα σε περιορισμένο ωράριο, με αποτέλεσμα ατέλειωτες ουρές στα πεζοδρόμια. Διακόπτουμε την λειτουργία του click inside που αποδεδειγμένα επιφέρει λιγότερο από 1% υγειονομική επιβάρυνση σε σχέση με το click away. Αναγκαζόμαστε να κλείνουμε τα καταστήμτα μας από τις 5, χωρίς πριν, να έχουμε διασφαλίσει τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης κινητικότητας στο δημόσιο χώρο από άσκοπες μετακινήσεις, βόλτες, διαδηλώσεις, μεγάλες αγορές τροφίμων, λαικές και σχολικά λεωφορεία.

Η κυβέρνηση προκειμένου να μην αναγνωρίσει το λάθος της παίζει με τα νεύρα και την υγεία των πολιτών, αδιαφορώντας πλήρως για την καθημερινότητά τους».

Καλούμε την κυβέρνηση για μια ακόμη φορά να πάρει πίσω το μέτρο και να προσγειωθεί επιτέλους στην πραγματικότητα, Είμαστε αγροτική περιοχή και δεν μπορούμε να κλείνουμε τους αγρότες από τις 6 μέσα όταν όλοι γνωρίζουμε πως είναι καλλιεργητική περίοδος και πρέπει να βρίσκονται στα χωράφια τους. Απαιτούμε να εφαρμοστεί και σε εμάς η απαγόρευση κυκλοφορίας στης 21:00 όπως ισχύει και στην Αθήνα,

ΥΓ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 9 ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΚΥΡΗΧΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ…”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος