FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή προς Θεοδωρικάκο για τις συσσωρευμένες οφειλές από τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Ηλείας

Ημερομηνία: 19-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τη διευθέτηση των οφειλών του υπουργείου Εσωτερικών προς τις εργοληπτικές επιχειρήσεις ζητά με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Ηλείας, για να αποτραπεί η κατάρρευση των μικρών και μεσαίων κατασκευαστών.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος Νίκος Διάκος οι απαιτήσεις  που έχουν  συσσωρευθεί  στα  γραφεία  του Υπουργείου  είναι  τεράστιες, καθώς επί της ουσίας έχει κάνει στάση πληρωμών από τον Σεπτέμβριο  του 2019 παρότι ο υπουργός έχει δηλώσει ότι έχει τα χρήματα.

«Το πλήγμα που δέχεται  αυτή  την στιγμή  η μικρομεσαία  εργοληπτική  επιχείρηση  είναι  ίσως  το καθοριστικό, μετά  τα τόσα  χρόνια κρίσης , για  την επιβίωση  ή  το θάνατό της.  Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα για την αποπληρωμή των λιμναζόντων στο  υπουργείο  σας  χρεών και να μην θυσιάσετε  τα “ροκανίδια” της  μεσαίας  τάξης,  προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο  “ψιχία” με μορφή  αρωγής  από  τα  χρήματα  οφειλών του υπουργείου σας από ανειλημμένες  και παραγκωνισμένες  υποχρεώσεις  του  Υπουργείου Σας προς  τους  μικρομεσαίους  κατασκευαστές», αναφέρουν.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι μαζί με την κατάργηση του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ» καταργήθηκαν και έργα από ιδίους  πόρους  της  ΑΠΟΦ. 13620/26-2-19 ,που αφορούσαν   την προσαρμογή  των παιδικών  σταθμών όλης  της  επικράτειας  στην  ευρωπαϊκή  οδηγία  , η οποία  μετουσιώθηκε  στη  χώρα  μας  στο Π.Δ. 99/17, με βάση  το οποίο οι  παιδικοί σταθμοί γίνονται ποιο ασφαλείς  και ποιο  φιλόξενοι  για τα παιδιά.

«Με  την  έλευση  του  2020 σε  συνέντευξή  Σας  στο    newsite.gr  δηλώσατε  ότι έχετε  διασφαλίσει  πόρους  1,3 δις  για  το πρόγραμμα  “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”  λέγοντας  κατά  λέξη:

“Τη  λύση  την έχουμε  βρει , την  επόμενη  εβδομάδα  πλέον  (ποιας  εβδομάδας  επόμενη) , θα  κάνουμε  συγκεκριμένες  ανακοινώσεις, γιατί  έχουμε  φθάσει  στο στάδιο  να ΄χουμε  διασφαλίσει  τη χρηματοδότηση όλου  του πακέτου  αυτών  των έργων  και ακόμη  περισσότερα”. Τελευταία  παραγκωνίζοντας παντελώς το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”, με  το οποίο  οι δήμοι  δημοπρατούν  ακόμη έργα,  υιοθετήσατε άλλο πρόγραμμα  με  το  όνομα  του  αξέχαστου συναδέλφου  “Αντώνη  Τρίτση” και μάλιστα  με  διπλάσιο  προϋπολογισμό. Kαλοδεχούμενο και από εμάς, αλλά για την  “ταμπακέρα” δηλαδή, τις οφειλές  του υπουργείου Σας,  κουβέντα  δεν  λέτε», υπογραμμίζουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος