FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή προς Γεωργιάδη από την ΟΕΕΣΠ για το λιανεμπόριο: «Δημιουργείτε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού»

Ημερομηνία: 24-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Διαμόρφωση συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού καταλογίζει στην κυβέρνηση η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), ζητώντας άμεσες αποφάσεις για να αντιστραφεί η κατάσταση.

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδη τα μέλη της Ομοσπονδίας,  η κυβέρνηση αναίρεσε την αρχική απόφαση της 10ης Νοεμβριου, (Β’ 4946) με την οποία απαγορευόταν στα καταστήματα τροφίμων η πώληση ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης κατά τη διάρκεια του lockdown, προκειμένου να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, και με νέα απόφαση αλλάζει τους όρους του ανταγωνισμού.

«Δεν προλάβαμε να χαρούμε και να αισθανθούμε δικαίωση από αυτή την απόφαση και ξανά προς τον “βούρκο τραβάμε”.  Μία βδομάδα μετά, στις 17 Νοεμβρίου επανέρχεστε με νέα απόφαση (ΦΕΚ 5060Β) με την οποία επιτρέπεται στα καταστήματα τροφίμων να πωλούν είδη που προστατεύουν από το κρύο εν όψει του κύματος ψύχους που αναμένεται στην χώρα. Απορούμε κ. Υπουργέ: τώρα δεν δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός; Είναι “ηλίου φαεινότερο” ότι δεν λειτουργείτε κάτω από δίκαιες διαδικασίες αλλά κάτω από τις πιέσεις των πολυεθνικών που στόχο έχουν την κερδοφορία εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» σημειώνουν και προσθέτουν ότι σταδιακά η μικρομεσαια επιχειρηματικότητα οδηγείται στη συρρίκνωση και την εξαφάνιση.

«Κάθε μέρα που περνάει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται όλο και πιο κοντά στο λουκέτο των καταστημάτων τους. Είναι δυνατόν να μας εμπαίζετε την περίοδο αυτή που ο τζίρος των καταστημάτων επί τρεις εβδομάδες είναι μηδενικός και οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο;» σημειώνετι η ΟΕΕΣΠ στην ανακοίνωση και ζητά από την κυβέρνηση είτε να θεσπίσει την απαγόρευση πώλησης των συγκεκριμένων ειδών στα καταστήματα τροφίμων είτε να επιτρέψει το άνοιγμα όλου του λιανεμπορίου προς αποφυγή δημιουργίας αθέμιτου ανταγωνισμού.

«Η έγκαιρη αποδοχή του αιτήματός μας θα βοηθήσει ώστε να μην υπονομευθεί η μελλοντική ανάκαμψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα σταματήσει τις πρακτικές ολιγοπωλίου. », καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος