FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή προς Φαρμάκη για το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης από τους περιφερειακούς συμβούλους Κ.Μητρόπουλο και Π. Μπράμο

Ημερομηνία: 25-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Επιστολή προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, για το πρόγραμμα ενίσχυσης των πληττόμενων από τον κορονοϊό επιχειρήσεων έστειλαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ηλείας, Κώστας Μητρόπουλος και Παναγιώτης Μπράος, ζητώντας τους νέες πρωτοβουλίες για την αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων και τη μέριμνα των επιχειρήσεων της Ηλείας.

Δείτε την επιστολή

«Και πάλι, ως Περιφερειακή Αρχή, ενεργείτε χωρίς σχεδιασμό και προγραμματισμό, χωρίς πραγματική διάθεση για τη στήριξη των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πράττοντας βιαστικά και γραφειοκρατικά, χωρίς να λάβετε υπ’ όψιν σας τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των επιχειρήσεων της ΠΔΕ, καθώς και τις απόψεις των φορέων των επιχειρήσεων, προκηρύξατε το Πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης με έναν μηδαμινό προϋπολογισμό. Ο προϋπολογισμός αυτός ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν είναι ικανό να καλύψει ούτε τις ανάγκες του Ν. Ηλείας. Συνακόλουθα, οι περισσότερες οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα οικονομικής στήριξης που κρίνεται αναγκαία, δεδομένου του δεύτερου κύματος της πανδημίας που διανύουμε και που αναμένεται δυστυχώς να συνεχιστεί.

Εφόσον είχατε την ευχέρεια να τροποποιήσετε τους όρους του προγράμματος σε διάφορους τομείς, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα δεδομένα της Περιφέρειάς μας, εσείς επιλέξατε να αντιγράψετε το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για επικοινωνιακούς, προφανώς, λόγους και το παρουσιάσατε ως δικό σας επίτευγμα, ώστε να το γνωστοποιήσετε άμεσα, με απώτερο σκοπό να ευνοήσετε επιλεκτικά λίγους και να βάλετε ταφόπλακα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μήπως πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες, όπως έπραξε η ΠΚΜ, προκειμένου να τύχουν του ευεργετικού αυτού προγράμματος όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις; Να σας υπενθυμίσω εδώ πως η ΠΚΜ αύξησε μέσω διεκδικήσεων τον προϋπολογισμό της από 150 εκατ. σε 200 εκατ. ευρώ.

Ποιες είναι οι δικές σας ενέργειες για την ανακούφιση των επιχειρήσεων της ΠΔΕ και, πιο συγκεκριμένα, του Ν. Ηλείας;»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος