FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή του προέδρου του Τ.Σ. σε Δήμαρχο Ζαχάρως, Βουλευτές & Υπ. Παιδείας: Διεκδικούν κάλυψη των κενών στα σχολεία της Ν. Φιγαλείας

Ημερομηνία: 23-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών, ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Ν. Φιγαλείας επισημαίνει ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Νίκος Κουτσόπουλος με επιστολή του στο Δήμαρχο Ζαχάρως, την οποία κοινοποιεί στους Ηλείους Βουλευτές και το Υπουργείο Παιδείας. Όπως τονίζει, η νέα σχολική χρόνια ξεκίνησε με τα γνωστά σε όλους προβλήματα με τις ελλείψεις για ακόμη μια χρόνια να ταλανίζουν τις σχολικές μονάδες της κοινότητας και να δημιουργούν πρόβλημα στην λειτουργία τους. «Το ελάχιστο εκπαιδευτικό προσωπικό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες διδασκαλίας, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να μην λαμβάνουν τις απαραίτητες παροχές παιδείας και να αντιμετωπίζονται ως παιδιά Β’ κατηγορίας. Η συνεχής υποβάθμιση των σχολείων μας από την πολιτεία μας μειώνει, κάνοντας μας μην μπορούμε να αντικρίσουμε τα παιδιά μας στα μάτια όταν μας ρωτούν γιατί δεν έχουν δάσκαλο. Για μας η παιδεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και οφείλουμε να αγωνιστούμε να παρέχεται σε όλα τα παιδιά ισόνομα χωρίς αποκλεισμούς.

Σας καλώ να αναλάβετε πρωτοβουλίες, να έρθετε σε επαφή και σε συνεργασία με άλλους βουλευτές  και δημάρχους  που τα σχολεία της περιοχής τους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, και να πιέσετε ώστε οι αρμόδιοι του Υπουργείου Παιδείας να βρουν μια μόνιμη λύση ( δυσπρόσιτα κ.τ.λ. ) και να σταματήσει επιτέλους αυτό το απαράδεκτο γεγονός, δηλαδή να έρχεται Νοέμβριος για να καλυφθούν οι κενές θέσεις των εκπαιδευτικών. Η κοινότητα μας θα είναι αρωγός στις προσπάθειες σας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος