FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή των πρoέδρων 16 τοπικών κοινοτήτων στο υπουργείο Περ/λλοντος: «Να θωρακιστεί η ορεινή ζώνη του δήμου Πύργου»

Ημερομηνία: 14-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Την αντιπυρική θωράκισή τους ζητούν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Πύργου με επιστολή τους προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι το αναγεννημένο πευκόδασος είναι πλέον πολύ πυκνό και ενδεχόμενη πυρκαγιά θα είναι πολύ επικίνδυνη για τον τοπικό πληθυσμό και τις περιουσίες τους.

Για τον λόγο αυτό ζητούν από το κράτος να ενισχύσει με επιπλέον πόρους το δασαρχείο Πύργου, προκειμένου να προχωρήσει σε περισσότερες αντιπυρικές παρεμβάσεις και να προστατέψει πιο απολεσματικά το περιβαλλον και τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

«Θεωρώντας ότι το Δασαρχείο Πύργου έχει μια άριστη γνώση του αντικειμένου και μια πολύ καλή συνεργασία με τους προέδρους των κάτωθι κοινοτήτων, παρακαλούμε όπως αυξηθεί το ποσό που δίδεται στο αρμόδιο Δασαρχείο καθώς και η καταβολή ενός ποσού για την φετινή χρονιά τουλάχιστον πέντε φορές πάνω από το έως τώρα ποσό για την άμεση κάλυψη των αναγκών μας, καθώς οι Δασικοί δρόμοι, που είναι και ζώνες πυρόσβεσης και αποκοπής των πυρκαγιών, έχουν κλείσει και ο κίνδυνος να καούν ολοσχερώς οι κοινότητες μας και η περιουσίες μας είναι τεράστιος. Τα χωριά μας αριθμούν πληθυσμό 7.000 περίπου μόνιμων κατοίκων και η αποκατάσταση των δασικών ζωνών και δρόμων γίνεται στο 20% περίπου με τη χρηματοδότηση που δίνεται στο αρμόδιο Δασαρχείο», αναφέρουν.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι πρόεδροι των ΤΚ Γουμέρου, Πεύκης, Αγίας Άννας, Μουζακίου, Κλινδιά, Καρυάς, Ώλενας, Κουτσοχέας, Καράτουλα, Χειμαδιού, Σοπίου, Μαγούλας, Λαντζοΐου, Λάνθι, Χαριάς, Αρβανίτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος