FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Π. Πλατανιά σε Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας: Προτάσεις έργων για τον Αστρά

Ημερομηνία: 18-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Προτάσεις για έργα που πρέπει να διορθωθούν ή να κατασκευαστούν, κατόπιν επισημάνσεων που δέχτηκε από κατοίκους του Αστρά, καταθέτει με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας- με κοινοποίηση στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας-  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς.

Συγκεκριμένα τονίζει:

1. Ο ποταμός Ερύμανθος πρέπει να διευρυνθεί κατά πλάτος, μέχρι και την συνάντησή του με τον κεντρικό δρόμο, για να αποφευχθούν οι πλημμύρες, τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι, δεδομένου ότι στην περιοχή δύνανται να αρδευτούν περισσότερα από 500στρ.

2. Το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής έχει υποστεί και αυτό ζημιές από την «άτακτη» υπερχείλιση του ποταμού και πρέπει να αποκατασταθεί.

3. Διακόσια πενήντα μέτρα, περίπου ανάντη του εθνικού δρόμου, υπάρχει χαράδρα με μεγάλη κλίση, η οποία κατά τις βροχοπτώσεις καταστρέφει, αφενός μεν το αρδευτικό δίκτυο, αφετέρου μειώνει την διατομή του ποταμού και πλημμυρίζει η γύρω περιοχή. Η πρότασή μου είναι να γίνει εκτροπή, της μικρής άλλωστε χαράδρας, ώστε να μην έχουν τις δυσμενείς επιπτώσεις που πιο πάνω ανέφερα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος