FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Νώντα Κυριαζή στο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης: «Άκυρες οι αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ λόγω έλλειψη απαρτίας»

Ημερομηνία: 18-12-2019 | Συντάκτης:
Ζητά την επανάληψη των συνεδριάσεων και καλεί τα μέλη να ψηφίσουν θετικά στην αποδοχή απορριμμάτων από την Αιγιαλεία

Άκυρες, λόγω έλλειψη απαρτίας, χαρακτηρίζει τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις συνεδριάσεις του ΦΟΔΣΑ Ηλείας (ειδική και τακτική) στις 13 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου και τακτικό μέλος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Νώντας Κυριαζής. Με επιστολή του, στον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΦΟΔΣΑ καθώς και σε όλα τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ, την οποία κοινοποιεί στο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επισημαίνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Ηλείας απαρτίζεται από 17 μέλη και οι συνεδριάσεις έχουν απαρτία όταν είναι παρόντα εννέα μέλη. Στις συνεδριάσεις όμως που πραγματοποιήθηκαν στις 13/12/2019 ήταν οκτώ (8) μέλη.

«Οι συνεδριάσεις στερούνται απαρτίας και επομένως δεν μπορούν να παράγουν νόμιμες αποφάσεις. Επειδή λοιπόν πρόκειται περί απλής συζήτησης, που έγινε από τα παρόντα οκτώ μέλη, καθώς είναι άκυρες και ανύπαρκτες οι αποφάσεις που επιχειρήθηκαν να ληφθούν αφού το συμβούλιο δεν είχε νόμιμη απαρτία. Σας ενημερώνω ότι θα ασκήσω προσφυγή κατά αυτών, στην περίπτωση που το Προεδρείο και η Γραμματεία προβούν στην έκδοση αποφάσεων, στην ανάρτηση τους στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και στην αποστολή τους για επικύρωση από την αρμόδια Υπηρεσία, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία υποχρεούται να ελέγξει τη νομιμότητα αυτών και αυτεπαγγέλτως και φυσικά να τις ακυρώσεις ως ανυπόστατες.

Κατόπιν τούτων, καλείστε όπως συγκαλέσετε εκ νέου τα μέλη του Δ.Σ. σε ειδική και τακτική συνεδρίαση, προκειμένου να ληφθούν νόμιμες αποφάσεις με την παρουσία όλων των Δημάρχων που σας εξέλεξαν στο Προεδρείο του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ψηφίσουν αυτοί για να δεχθούμε τα απορρίμματα της Αιγιαλείας. Έτσι θα αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης για την πόλη του Αιγίου, ευαισθησία την οποία δεν επέδειξαν κάποιοι όταν πριν μερικά χρόνια η πρωτεύουσα της Ηλείας αντιμετώπιζε ανάλογο πρόβλημα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος