FOLLOW US: facebook twitter

Να τερματιστεί η σιδηροδρομική «ομηρία» της Ηλείας: Επιστολή Νικολούτσου στον Καραμανλή για το τρένο Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα

Ημερομηνία: 21-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις τάξεις του Επιμελητηρίου Ηλείας το «σίριαλ» της υπογειοποίησης του τρένου στην Πάτρα, διότι η κωλυσιεργία και το υψηλό κόστος του έργου αφήνουν σε δεύτερη μοίρα τη γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα, ενώ και η αποχώρηση του Αχαιού περ/κού συμβούλου Κώστα Σπηλιόπουλου από το «τιμόνι» του ΟΣΕ δυσκόλεψε την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας ζήτησε επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, να ολοκληρωθούν οι μελέτες και ο οικονομικός σχεδιασμός για τη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα και να αποσυνδεθούν από την ολοκλήρωση του έργου που αφορά τον αστικό ιστό της Πάτρας.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Νικολούτσος ζητά από τον υπουργό να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση για τη λειτουργία του τρένου, ασχέτως της προόδου των έργων στην αχαϊκή πρωτεύουσα και να τοποθετηθεί επίσημα για το τι μέλλει γενέσθαι. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η σχεδιαζόμενη επέκταση «του προαστιακού» δικτύου των Πατρών προς τηνΗλεία δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας που απαιτεί μια ολοκληρωμένη σιδηροδρομική σύνδεση, σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, υπενθυμίζοντας ότι υποδομές της Ηλείας υστερούν δραματικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αρμόδιο τμήμα του Επιμελητηρίου Ηλείας έχει διαμορφώσει ολοκληρωμένη πρόταση σχετική με την προοπτική του έργου, καθώς δεν αφορά μόνο την επιβατική κίνηση αλλά και τις εμπορευματικές μεταφορές των υψηλής ποιότητας προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της Ηλείας και της Μεσσηνίας, αφού θα βελτιώσει αισθητά την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής στη δυτική Πελοπόννησο.

«Σαν εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας της Ηλείας σας δηλώνουμε ότι δενπροτιθέμεθα να δεχτούμε κανένα συμβιβασμό για συνάρτηση του έργου με τηνυπογειοποίηση στην Πάτρα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Νικολούτσος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος