FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή N. Κοτσώνη, προς τον ΥΠΕΣ Τ. Θεοδωρικάκο: Ρύθμιση στο χρέος για να μη στερέψουμε!

Ημερομηνία: 15-06-2020 | Συντάκτης:

Μέριμνα για τη διευθέτηση των συσσωρευμένων οφειλών του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Ερυμάνθου ζητά ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Νίκος Κοτσώνης, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, για να αποτραπεί ο κίνδυνος «μπλακάουτ» στο Διυλιστήριο.

Όπως επισημαίνει, το ληξιπρόθεσμο χρέος είναι σήμερα στο 1,27 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος να διακοπεί ανά πάσα στιγμή η ηλεκτροδότηση του Διυλιστηρίου, θέτοντας σε κίνδυνο την υδροδότηση 100.000 κατοίκων.

«Καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας του Διυλιστηρίου θα επηρεαστεί η υδροδότηση περίπου 100.000 κατοίκων και επισκεπτών, ενώ θα πληγεί και ο τουρισμός της περιοχής καθ’ ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο», επισημαίνει ο κ. Κοτσώνης, ζητώντας να ενταχθεί ο Σύνδεσμος σε ρυθμίσεις ανάλογες με αυτές που ισχύουν και για τις ΔΕΥΑ.

«Με την από 30/03/2020 ΠΝΠ (αρ. 43 παρ 5α) που κυρώθηκε με τον 4684/2020 προβλέφθηκε η οικονομική στήριξη των Δ.Ε.Υ.Α. με τη μορφή δανείων από τους οικείους Δήμους. Επειδή, αποκλειστικοί “πελάτες” του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου είναι οι Δ.Ε.Υ.Α. και εφ’ όσον αυτές κωλύονται να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τον Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο, εύλογα ούτε εμείς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας προς τρίτους και ιδιαίτερα προς τη ΔΕΗ στην έχει συσσωρευτεί μια υπέρογκη οφειλή την οποία ο Σύνδεσμος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει. Για το λόγο αυτό, αιτούμαστε να υπάρξει παρόμοια μέριμνα όπως αυτή που υπήρξε για τις Δ.Ε.Υ.Α. και για εμάς και να ενταχθούμε στην ανωτέρω απόφαση» εξηγεί στην επιστολή του και παράλληλα παραθέτει συνοπτικά το ιστορικό ίδρυσης και λειτουργίας του συνδέσμου.

Ο κ. Κοτσώνης αναλύει την πηγή των εσόδων του Συνδέσμου, σημειώνοντας ότι προέρχονται αποκλειστικά από την πώληση του διυλισμένου ύδατος καθώς και ενός ανταποδοτικού τέλους τριών  ευρώ που εισπράττουν οι δύο Δήμοι εκ μέρους του Συνδέσμου και στη συνέχεια το αποδίδουν στον Σύνδεσμο. Επισημαίνει, ωστόσο, πως οι δήμοι και ιδιαίτερα οι ΔΕΥΑ αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα.

Παράλληλα, προτείνει τη λήψη δανείου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεδομένου ότι τα μέλη της εκπροσωπούν το 50% του Συνδέσμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος