FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Κατσιφάρα για τη μεταφορά μαθητών στον Υπουργό Εσωτερικών

Ημερομηνία: 14-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

metafora-mathitwn

Μείωση αποστάσεων από σπίτι σε σχολείο ζητά ο Περιφερειάρχης

Παρέμβαση για τη μείωση των αποστάσεων που έχουν οριστεί μεταξύ οικίας και σχολείου, ώστε περισσότερα παιδιά να ωφελούνται από τη μεταφορά των μαθητών κάνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητώντας του να τροποποιηθεί η διάταξη.

Ο κ. Κατσιφάρας με επιστολή του μεταφέρει την αγωνία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας για την ασφάλεια των μαθητών σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη νομοθεσία σημειώνοντας πως το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν αναφερόμαστε σε μαθητές ορεινών περιοχών που το χειμώνα θα πρέπει να διανύσουν με τα πόδια ένα χιλιόμετρο με χιόνι ή πάγο.

Ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη στον Π. Κουρουμπλή έχει ως εξής:

«Η μεταφορά των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό κοινωνικό έργο που ανταποκρίνεται στο συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη, και κυρίως του κάθε παιδιού, για ισονομία και ίσες ευκαιρίες.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προσπαθεί να ανταποκριθεί στην υλοποίηση του έργου αυτού με ευθύνη και πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια των μαθητών.

Απευθύνομαι σε εσάς, προκειμένου, από την εμπειρία των πέντε ετών, να σας μεταφέρω μερικές από τις αδυναμίες του συστήματος και να σας καταθέσω τις προτάσεις της Περιφέρειάς μας, όπως αυτές καταγράφονται και από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Κυρίως όμως απευθύνομαι σε εσάς, μεταφέροντας την αγωνία μας για την ασφάλεια των μαθητών σε ότι αφορά την νομοθεσία για τον προσδιορισμό δικαιούχου μεταφοράς μαθητή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ότι αφορά την απόσταση μεταξύ σχολικής μονάδας και οικίας ιδίως δε όταν αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ο μαθητής διαμένει σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.200 μέτρων από τη σχολική μονάδα.

Παρ’ ότι η αρμοδιότητα για τον προσδιορισμό δικαιούχου μεταφοράς μαθητή ανήκει αποκλειστικά στον Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας, νοιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ σε εσάς και να ζητήσω την επανεξέταση και τη μείωση των αποστάσεων, με προτεραιότητα αυτής των 1.200 μέτρων μεταξύ της σχολικής μονάδας και της οικίας του μαθητή για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Θεωρούμε αυτονόητο ότι η όποια οικονομική επιβάρυνση θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους περί μεταφοράς μαθητών, αφού πρόκειται για μία καθαρά κρατική αρμοδιότητα.

Κύριε Υπουργέ,

Η παρέμβασή σας για τροποποίηση της διάταξης θεωρούμε θα συνέβαλε θετικά στο αίσθημα ασφάλειας των μαθητών μας, των γονιών τους, αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που ανησυχεί πραγματικά όταν ένας μαθητής Δημοτικού από ορεινό χωριό πρέπει να διανύσει με τα πόδια ένα χιλιόμετρο με χιόνι ή πάγο, προκειμένου να πάει στο σχολείο του.

Είμαι σίγουρος ότι θα εξετάσετε το αίτημά μας με την ευαισθησία που σας διακρίνει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος