FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή και επικοινωνία Γεωργιόπουλου στο Υπ. Υγείας: Έλαβε διαβεβαιώσεις για την παρουσία ασθενοφόρου στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 08-10-2019 | Συντάκτης:

Την επιβεβλημένη ανάγκη, παρουσίας και στάθμευσης ασθενοφόρου στην Αρχαία Ολυμπία, εκφράζει μέσω επιστολής που απέστειλε στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος. Μάλιστα σε χθεσινή επικοινωνία, που είχε με τον κ. Αρβανιτάκη Διευθυντή του γραφείου του Υπ. Υγείας όσο και με τον κ. Παπαευσταθίου, πρόεδρο του ΕΚΑΒ, έλαβε τη διαβεβαίωση όπως δήλωσε ότι αντιμετωπίζουν θετικά το αίτημα στάθμευσης ασθενοφόρου στην Αρχαία Ολυμπία ενώ δεσμεύτηκαν- κατόπιν και του σχετικού αιτήματος στην 6η ΥΠΕ- για την άμεση έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης επικουρικού προσωπικού ώστε να επανδρωθεί το ασθενοφόρο με πληρώματα διασωστών.

Στην επιστολή του ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρει:

«Μετά το τελευταίο θλιβερό συμβάν του θανάτου της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου «Μακεδονία» Βασιλικής Καραβάκου, κατά τη διάρκεια συνεδρίου φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία, στο οποίο η αποβιώσασα συμμετείχε ως εισηγήτρια,  αναδεικνύει βασικά προβλήματα και ελλείψεις στον τομέα της υγείας που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί τον δεύτερο χερσαίο τουριστικό προορισμό της χώρας, μετά την Ακρόπολη, με ένα (1) εκατομμύριο περίπου επισκέπτες το χρόνο.

Η απουσία βασικών υποδομών και μέσων υγείας στην πόλη, εκτός των τραγικών αποτελεσμάτων, ταυτόχρονα, δυσφημεί τον τόπο και τη χώρα σε όλο τον κόσμο.

Η παρουσία και στάθμευση ασθενοφόρου οχήματος στην Αρχαία Ολυμπία καθώς και η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας, είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη. Τούτο δε, καθίσταται επιπλέον και επείγον, αφού στις 12 Μαρτίου 2020 θα τελεσθεί στον ιερό τόπο μας, η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Ήδη δε, για το λόγο αυτό, πλήθος ξένων επίσημων αποστολών επισκέπτονται την Ολυμπία (ΔΟΕ, Τόκυο 2020 κλπ) στα πλαίσια της οργάνωσης και προετοιμασίας της Τελετής.

Φαντάζει λοιπόν αδιανόητο να συμβεί οτιδήποτε σχετικό με τα εν λόγω ζητήματα, το οποίο θα προσβάλει τη χώρα διεθνώς και θα δυσφημεί τον τουρισμό μας.

Κύριε Υπουργέ, Πριν από λίγο καιρό με άμεσες ενέργειές σας, δώσατε λύση σε ανάλογο πρόβλημα στην Ακρόπολη Αθηνών. Πιστεύουμε πως την ίδια ευαισθησία θα επιδείξετε και για την Αρχαία Ολυμπία, επιλύοντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος