FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Χρ. Γαρύφαλλου σε Δημάρχους Πύργου, Ζαχάρως, Ολυμπίας: Χρήματα σε όσους δεν χορηγήθηκαν Μέσα Ατομικής Προστασίας

Ημερομηνία: 20-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με επιστολή στους Δημάρχους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των παραπάνω Δήμων, Χρήστος Γαρύφαλλος, αναφέρεται στη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας στους δικαιούχους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι με βάσει νέες διατάξεις, σε όσους δεν έχουν χορηγηθεί θα πρέπει να αποδοθούν σε χρήμα.

«Με τις νέες διατάξεις (Ν. 4735/12-10-2020, άρθρο 60 ΦΕΚ 197 Τεύχος πρώτο) ορίζεται ότι τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) του δικαιούχου προσωπικού των ΟΤΑ που προβλέπονται στην υπ΄αριθμ. 43726/07-06-2019 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, τα οποία δεν χορηγούνται εντός τους έτους, αποτιμώνται σε χρήμα σύμφωνα με την τιμή διαγωνισμού που προκηρύχθηκε ή άλλου διαγωνισμού προγενέστερων ετών που έχει λάβει χώρα για την προμήθεια των ίδιων ειδών και αποδίδονται με τις εξής προϋποθέσεις. Η παράγραφος 2 του άρθρου 97 του Ν. 4483/2017 που ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται η αποτίμηση σε χρήμα των ΜΑΠ και του γάλακτος Καταργείται.

Οι δικαιούχοι, οι οφειλές, ο αριθμός των δόσεων καθώς και κάθε άλλη συναφή λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του οικείου συμβουλίου.

Παρακαλούμε  κ. Δήμαρχε να δώσετε άμεσα την εντολή σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που έχουν προσωπικό και δικαιούνται ΜΑΠ, να προσκομίσουν κατάσταση για τους δικαιούχους ετών 2019-2020 και ποια μέσα ατομικής προστασίας δεν έχουν λάβει σύμφωνα με την Υπ. 43726/08-06-2019 Κ.Υ.Α, και  το αρμόδιο τμήμα προμηθειών να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία με τα ποσά των δικαιούχων που δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος, και να σταλούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση καθώς  και στην οικονομική υπηρεσία για αναμόρφωση προϋπολογισμού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος